Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται σε λίγη ώρα το φοιτητικό συλλαλητήριο που θα ξεκινήσει από τα Προπύλαια και θα καταλήξει στη Βουλή.

Η ούτως ή άλλως έκρυθμη κατάσταση των προηγούμενων ημερών επιφορτίστηκε περαιτέρω με την ανακατάληψη της ΑΣΟΕΕ και τους ξυλοδαρμούς σε συνέλευση στην Πάντειο.

Επιπλέον, υπάρχουν αντιδράσεις αντιεξουσιαστών για τη χθεσινή εντολή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη περί εκκένωσης, έως τις 5 Δεκεμβρίου, δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων που έχουν καταληφθεί.

Μπορεί οι αντιδρώντες να καλλιεργούν συγκρουσιακό κλίμα, όμως σε περίπτωση επεισοδίων και συλλήψεων, η απόδοση των κατηγοριών θα γίνει με βάση τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα που τέθηκε σε ισχύ την επόμενης της 17ης Νοεμβρίου. Πρόκειται για τον ν. 4637/2019 (αρ ΦΕΚ 180/Α) με τον οποίο έχουν μετατραπεί πολλές πλημμεληματικές κατηγορίες σε κακουργηματικές.

Το γεγονός αυτό προκαλεί εύλογο προβληματισμό στις τάξεις των φοιτητών καθώς η Αστυνομία πλέον «δεν κάνει προσαγωγές όταν καταλύεται η έννομη τάξη αλλά απευθείας συλλήψεις».

ΔΓΙΑΝΝ