Πολλά ήταν τα αυτογκόλ του Αλέξη Τσίπρα στην συνέντευξή του στο open και για άλλη μια φορά απέδειξε ότι έχει χάσει το επικοινωνιακό του… πλεονέκτημα που ήταν πάντα το δυνατό του χαρτί. Ο πρώην πρωθυπουργός στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την παρουσία του στην πορεία του Πολυτεχνείου αφού αρχικά εξέφρασε την έκπληξή του για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η παρουσία του στην πορεία ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν είναι «μαραθώνιος, για να τερματίσεις», εξηγώντας για ποιο λόγο δεν πήγε μέχρι την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή βέβαια δήλωσε ότι «ως πρωθυπουργός δούλεψα για την καλυτέρευση των σχέσεων με τις ΗΠΑ».

Δηλαδή, ως πρωθυπουργός θεωρεί ότι αναβάθμισε τις σχέσεις Αμερικής-Ελλάδος, συγχνωτιζόμενος με αμερικανούς προέδρους, αλλά ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί ότι έκανε μια συμβολική κίνηση όταν αλ ά μπρατζέτα με άλλους συντρόφους κατέβηκε στην πορεία του Πολυτεχνείου, χωρίς να καταφέρει να τερματίσει ωστόσο και να διαμαρτυρηθεί έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία.

 Οι απανωτές ήττες για τον Αλέξη Τσίπρα φαίνεται ότι επανέφεραν και τις  αυταπάτες του.

«Εγώ πήγα στο Πολυτεχνείο ως πρωθυπουργός, κατέθεσα στεφάνι ως πρωθυπουργός» ανέφερε σε άλλη ερώτηση, τονίζοντας ότι δεν μετείχε παλαιότερα στην πορεία, καθώς αυτή έχει αντιεξουσιαστικό χαρακτήρα και δεν ήθελε να δημιουργήσει προβλήματα με την παρουσία του. Επιχείρησε, δε, να εμφανιστεί ως ένας πολιτικός που, όταν κατείχε το αξίωμα, δεν έκανε εκείνα που έκαναν οι προκάτοχοί του, αλλά κατέβαινε στον κόσμο.

Ο Αλέξης Τσίπρας απέδειξε ότι  δεν κατάφερε τελικά ούτε την απόφασή του να συμμετάσχει στην  πορεία του Πολυτεχνείου να δικαιολογήσει, αλλά ούτε και να απαλλαγεί από τις αυταπάτες που τον κυρίευαν όσο ήταν πρωθυπουργός της χώρας και νόμιζε ότι αυτό δεν θα άλλαζε ποτέ.