Σε πολύ καλό κλίμα, σύμφωνα με κομματικές πηγές, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχαν, το μεσημέρι της Τρίτης, η Φώφη Γεννηματά με τον Κώστα Σημίτη, λίγες ημέρες πριν το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Tης συνάντησης είχε προηγηθεί τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο αλλά και ιδιόχειρη πρόσκληση της Φώφης Γεννηματά, με την οποία τον προσκαλούσε στο συνέδριο, που ξεκινά το Σάββατο το απόγευμα.

Αντικείμενο της συζήτησης, που διήρκησε μιάμιση ώρα και έλαβε χώρα στο γραφείο του Κώστα Σημίτη στη Βουλή, ήταν το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και η περαιτέρω πορεία της παράταξης, ενώ συζητήθηκαν και οι τρέχουσες πολιτικές  εξελίξεις

Όσον αφορά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ,  η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής ενημέρωσε εκτενώς τον πρώην πρωθυπουργό για τους λόγους που την οδήγησαν να προχωρήσει αιφνιδιαστικά στη διεξαγωγή του συνεδρίου.

Όσον αφορά τη συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, από τη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμάται ότι θα δώσει τελικά το παρών.

Μάλιστα, η Χαριλάου Τρικούπη δίνει ιδιαίτερη σημασία και θεωρεί πολύ σημαντική την παρουσία του Κώστα Σημίτη στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, τη στιγμή μάλιστα που θεωρείται δεδομένη η απουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος πήρε σαφείς αποστάσεις από το χώρο, μετά την εκπαραθύρωσή του από τα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής.