Τον «μίνιμουμ» χρόνο αφιερώνει στην προσωπική προβολή του ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης, από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Οι προσκλήσεις για εμφανίσεις σε τηλεοπτικά πάνελ και ραδιοφωνικές εκπομπές δεν λείπουν, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας. Ωστόσο, ο ίδιος επιμένει να «απέχει» προς το παρόν, παραμένοντας προσηλωμένος στον στόχο να δουλεύει «ρολόι» κοινοβουλευτικά η ΝΔ και παρεκκλίνοντας από τη στάση αυτή, μόνο για μετρημένες συνεντεύξεις σε έντυπα…

Σε κάθε περίπτωση, η προσήλωση του Σταύρου Καλαφάτη στα καθήκοντα που του έχει αναθέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν τον κρατά μακριά από την ενασχόληση με τα δρώμενα της Θεσσαλονίκης.

Ακούγεται έντονα δε, πως ο Γραμματέας της Κ.Ο. αποτελεί την πρώτη (ενίοτε και την τελευταία) πηγή ενημέρωσης και συμβουλής των περισσοτέρων υπουργών, για θέματα που αφορούν στη Θεσσαλονίκη.

Ίσως κάπως έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ανακουφισμένοι από την πρόσφατη αλλαγή διοίκησης, ευχαριστούν μεν την αρμόδια υπουργό Λίνα Μενδώνη ως έχουσα τον τελευταίο λόγο, αλλά… πίνουν νερό στο όνομα του Σταύρου Καλαφάτη.