Το παιχνίδι της… παράτασης φαίνεται ότι εξακολουθεί να θέλει να παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της Προανακριτικής Επιτροπής, χωρίς όμως ο Τσίπρας να θέλει να χρεωθεί μια νέα αναβολή της συνεδρίασης.

Άλλωστε, από την περασμένη εβδομάδα βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φρόντισαν να δείξουν ότι «καίγονται» προκειμένου να καταθέσει ο βασικός μάρτυρας της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής, καταγγέλλοντας μάλιστα την κυβέρνηση για κωλυσιεργία.

Τη σκυτάλη στο παιχνίδι της παράτασης παίρνει ο Παπαγγελόπουλος ζητώντας τις εξαιρέσεις βουλευτών της ΝΔ από την Επιτροπή.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, είτε είναι τελικά παρόντες, είτε όχι, οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Πολάκης-Τζανακόπουλος, που η πλειοψηφία ζήτησε την εξαίρεσή τους, κάτι που δεν δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, η Επιτροπή θα συζητήσει και το αίτημα εξαίρεσης του Θάνου Πλεύρη και Βασίλη Κεγκέρογλου που ζήτησε ο Δημήτρης Τσοβόλας ως εκπρόσωπος του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος εκτιμά, ότι υπάρχει αμεροληψία των συγκεκριμένων βουλευτών και ειδικότερα του κ. Πλεύρη ως νομικός του κ. Άδωνι  Γεωργιάδη.

 Από την πλευρά της ΝΔ δεν τίθεται θέμα εξαίρεσης, καθώς ο κ. Πλεύρης δεν είχε ως νομικός του Α. Γεωργιάδη καμία σχέση με την υπόθεση της Novartis, αφού την υπόθεση που απασχόλησε την περίπτωση του Άδωνι Γεωργιάδη δικηγόρος του ήταν ο κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος κι όχι ο Θανάσης Πλεύρης.

 Στα περί αμεροληψίας μέλη της προανακριτικής υπενθυμίζουν επίσης ότι δεν υπάρχει σχεδόν κανένα μέλος που να μην έχει εκφράσει άποψη επί του ζητήματος.