Αν και είχε όλη την καλή διάθεση να συνεχίσει την προπαγανδιστική υπεράσπιση του Αλέξη Τσίπρα μέσα από τις σελίδες του κομματικού εντύπου της Κουμουνδούρου, δηλαδή της εφημερίδας «Αυγή», κάποιοι δεν τον αντιμετώπισαν με τον προσήκοντα σεβασμό, με αποτέλεσμα να «ξενερώσει» μαζί τους.

Ο λόγος για τον Θανάση Καρτερό, ο οποίος μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, οπότε και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Μέγαρο Μαξίμου και τη θέση του προϊσταμένου του γραφείου Τύπου του Αλ. Τσίπρα, ζήτησε να επιστρέψει ως αρθρογράφος στην εφημερίδα «Αυγή».

Ωστόσο η διεύθυνση της εφημερίδας, δηλαδή ο Αγγελος Τσέκερης, δεν του επεφύλαξε προνομιακή υποδοχή. Δηλαδή τα άρθρα του Θ. Καρτερού ήταν «καταχωνιασμένα» στις εσωτερικές σελίδες της εφημερίδας και όχι στο οπισθόφυλλό της, εκεί όπου κάποτε φιλοξενούνταν.

Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα Παραπολιτικά και τη στήλη «Face Control» ο Θ. Καρτερός πήρε ανάποδες με τον διευθυντή της εφημερίδας «Αυγή», τον οποίο ο ίδιος είχε προτείνει στον Αλ. Τσίπρα να αναλάβει το συγκεκριμένο πόστο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να περιορίσει την αρθρογραφία του στην «Αυγή», καθώς «ξενέρωσε» μαζί τους, ενημερώνοντας και τον ίδιο τον Αλ. Τσίπρα για την προβληματική συνεργασία του με τον Αγγ. Τσέκερη...