«Καρφιά» εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο τ. υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Ο κ. Φίλης σχολίασε πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει τη διεξαγωγή εκλογών από τη βάση γιατί γνωρίζει που θα οδηγηθεί το αποτέλεσμα από αυτή τη διαδικασία.

«Στις εκλογές έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνοντας όμως ένα υψηλό ποσοστό. Συνεπώς η λαϊκή εντολή είναι να διορθωθεί για να επανέλθει. Γι’ αυτό απαιτείται η κριτική αποτίμηση της κυβερνητικής θητείας μας. Δεν αρκεί η τακτική του "ώριμου φρούτου" για να πέσει η Ν.Δ. Χρειάζεται να αναδειχθούμε ως μια εναλλακτική, ριζοσπαστική-αριστερή δύναμη, σε ρήξη με μνημονιακές πολιτικές που αναγκαστήκαμε να υλοποιήσουμε», σημείωσε ο Νίκος Φίλης.

Μάλιστα, τόνισε ότι «χρειαζόμαστε ένα προγραμματικό restart. Μια φυσιογνωμία έξω από τον οικονομισμό στον οποίο πολλές φορές γλιστρήσαμε, σπρωγμένοι από την οικονομική κρίση και τη διαχείρισή της».

«Να ακούσουμε ποιος το ζητάει (σσ την εκλογή προέδρου από τη βάση). Πάντως ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος γνωρίζει πού οδηγεί αυτή η πρόταση, δεν το ζητάει», κατέληξε.