Πολλές συζητήσεις έχει πυροδοτήσει η εκδήλωση της προσεχούς Δευτέρας που διοργανώνει ο επικεφαλής της κίνησης «Πράττω» και πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στην οποία θα συμμετέχει και ο Παύλος Γερουλανος.

Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση με θέμα «Το μέλλον της προοδευτικής παράταξης», θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, στο «Καφέ Πόλις», Πεσμαζόγλου 5, και εκτός των Νίκου Κοτζιά και Παύλου Γερουλάνο, θα μιλήσει και ο  πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ενώ θα συντονίσει ο αντιπρύτανης του Παντείου Νικόλαος Λέανδρος.

Για τη συμμετοχή Γερουλάνου στην εκδήλωση ρωτήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που καλύπτουν το ρεπορτάζ του κόμματος.

Ο Παύλος Χρηστίδης είπε ότι η επιλογή του Παύλου Γερουλάνου να μετέχει σε ένα τέτοιο πάνελ είναι καθαρά προσωπική και σε καμία περίπτωση δεν θα εκπροσωπεί εκεί το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής.

Την ίδια στιγμή, επιτελικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη δεν έκρυβαν τη δυσφορία τους, λέγοντας ότι η παρουσία Γερουλάνου σε ένα τέτοιο πάνελ, τη δεδομένη χρονική στιγμή που το κόμμα δίνει τη μάχη επιβίωσης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παλεύει με νύχια και με δόντια για να διεκδικήσει την πρωτοκαθεδρία στον προοδευτικό χώρο, γεννά εύλογα ερωτηματικά για τους στόχους και την σκοπιμότητα της.