Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για τον Νίκο Ανδρουλάκη με φόντο το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ .

Και τούτο, διότι, ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής από τη μια έχει να αντιμετωπίσει την πίεση που δέχεται από τα στελέχη που τον στηρίζουν, οι οποίοι του ζητούν είτε να βγει μπροστά και να συγκρουστεί με τη Φώφη Γεννηματά στο επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ,  είτε να απέχει ώστε να μην το νομιμοποιήσει πολιτικά. Από την άλλη αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να κατηγορηθεί για την πρόκληση εσωστρέφειας και την υπονόμευση των προσπαθειών για την επανεκκίνηση του χώρου.

Άλλωστε, είναι ακόμα νωπές μνήμες από την επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, τον Απρίλιο του 2017, όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης και η ομάδα του προκάλεσαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό στην ηγετική ομάδα της Χαριλάου Τρικούπη, αμφισβητώντας την διαδικασία του Συνεδρίου της Δημοκρατικής παράταξης, μέσω της κατάθεσης διαφορετικής πρότασης. Γεγονός που οδήγησε στην αποχώρηση της ηγετικής ομάδας από τη συνεδρίαση, στην καρατόμηση του Στέφανου Ξεκαλάκη από τη θέση του Γραμματέα και στην προκήρυξη έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, το οποίο γίνεται με δυόμιση χρόνια καθυστέρηση.

Την εποχή εκείνη ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε κατηγορηθεί για «τυφλή» σύγκρουση, που γυρίζει το κόμμα σε εσωστρέφεια και έκανε πολύ καιρό να ξεπεράσει τα απόνερα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Στο Καρφί», αυτό φοβάται και σήμερα και αυτός είναι ένας από του λόγους που θέλει πρώτα να ζυγίσει όλα τα δεδομένα , τα υπέρ και τα κατά μιας νέας σύγκρουσης, ώστε να πράξει ανάλογα όσον αφορά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. 

Όσο βέβαια καθυστερεί να πάρει αποφάσεις, ο πολιτικός χρόνος κυλά εναντίον του και κινδυνεύει να τον ξεπεράσουν οι εξελίξεις.