Ηταν ίσως η μοναδική εκδήλωση μετά τις τελευταίες εκλογές στην οποία ήταν παρόντες και οι 10 βουλευτές της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη. Βλέπετε, ο Κώστας Καραμανλής δεν παραβρίσκεται συχνά σε μεγάλες εκδηλώσεις της πόλης, ενώ σπάνιο είναι να συγκεντρωθούν και οι 9 «γαλάζιοι» βουλευτές.

 Όμως την Κυριακή το βράδυ συνέβησαν και τα δύο κατά την εκδήλωση που διοργάνωσε η ΕΜΣ για τα 80 χρόνια από την ίδρυσή της και στην οποία, παρόντος του Προκόπη Παυλόπουλου, κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρώην πρωθυπουργός.

 Ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ήταν εκεί, όπως επίσης και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Μίμης Φωτόπουλος, και οι δήμαρχοι Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, και Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. Γενικά το «καραμανλικό» μπλοκ ήταν δυναμικά παρόν.

 Παρότι ο χώρος δεν είναι και μεγάλος και οι περισσότεροι από τους παρευρεθέντες ήταν μέλη της ΕΜΣ, υπήρξε κινητοποίηση των «καραμανλικών». Τον συντονισμό είχε ο «καραμανλικός» και πρόεδρος της «γαλάζιας» Διοικούσας επί καραμανλικής διακυβέρνησης, Βάκης Φραντζής, ενώ την εκδήλωση έτρεξαν και άλλα επίλεκτα «καραμανλικά» στελέχη, όπως ο Τέλης Θωμόπουλος, ο Λεωνίδας Τσολέκας, ο Δημήτρης Δαρνάκας και ο Θέμης Καρτσιώτης, ο σημερινός πρόεδρος της εταιρείας Βασίλης Πάπας και ο γνωστός δημοσιογράφος-συγγραφέας Νίκος Μέρτζος.

 Εθεάθησαν πολλοί παλιοί «καραμανλικοί», όπως οι Λουκάς Ανανίκας, Γιώργος Καλαντζής και Γιώργος Τσέντος, παλιοί και νέοι κρατικοί αξιωματούχοι, όπως οι Γιώργος Σκόδρας, Γιώργος Κωνσταντόπουλος και Δημήτρης Πανοζάχος, καθώς και ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Μίμης Δημητριάδης.

  Παρόντα και τα μέλη της Διοικούσας Τάσος Σπηλιόπουλος και Αναστασία Ασπρούτσου…