Τη θέση του προέδρου του ΕΛΓΑ αναλαμβάνει ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του parapolitika.gr.

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, αναλαμβάνει την κομβική θέση της διοίκησης του κεντρικού φορέα ασφαλιστικής κάλυψης των γεωργικών εκμεταλλεύσεων στην Ελλάδα, επιστρέφοντας στην ενεργό σκηνή μετά από ένα διάλειμμα, αποδεικνύοντας ότι η πολυετής εμπειρία του εμπνέει εμπιστοσύνη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος μάλιστα αποτελεί ένα από τα πολιτικά πρόσωπα που στοχοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, με την εμπλοκή του στην υπόθεση Νovartis, ωστόσο δικαιώθηκε καθώς το σκέλος που τον αφορούσε έχει τεθεί στο αρχείο.

Ο νέος πρόεδρος του ΕΛΓΑ εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αρκαδίας ΝΔ στις εκλογές του 2004 και επανεξελέγη το 2007, το 2009 και το 2012. Διετέλεσε υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Σαμαρά και γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ενώ νωρίτερα είχε περάσει από την θέση του υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της κυβέρνησης Καραμανλή.