Βιβλίο για την κρίσιμη διαπραγμάτευση του 2015 ετοιμάζει ο Γιώργος Σταθάκης.

Όπως αναφέρουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας» ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατείχε τα κρίσιμα χαρτοφυλάκια Οικονομίας και μετέπειτα Ενέργειας, θα αναλύσει την περίοδο της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, η οποία οδήγησε σε εκλογές και στη συνέχεια στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

Ο Γιώργος Σταθάκης, που είναι πλέον και επικεφαλής του νέου Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται πως έχει πραγματοποιήσει συνομιλίες με συναδέλφους του, «καθοριστικούς παίκτες» της περιόδου, αλλά και με εκπροσώπους των θεσμών, έχει μελετήσει όλα τα σχετικά βιβλία που έχουν εκδοθεί, ενώ έχει παρακολουθήσει και την ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στην αίθουσα». Η συγγραφή του βιβλίου, πάντως, δεν θα έχει ολοκληρωθεί το τρέχον έτος.

Τα βιβλία για τη διαπραγμάτευση του 2015

Πάντως η ιδέα να «δέσει» σε βιβλίο η διαπραγμάτευση του 2015 έχει ήδη υλοποιηθεί.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης έχει γράψει το αυτοβιογραφικό βιβλίο «Ενήλικοι στην Αίθουσα», στο οποίο βασίστηκε και η ομώνυμη ταινία του Κώστα Γαβρά. Ο τότε υφυπουργός Δημήτρης Μάρδας έχει επίσης δηλώσει ότι έγραψε βιβλίο με τη μορφή μυθιστορήματος. Για το παρασκήνιο του 2015, τις συγκρούσεις και το λεγόμενο Plan B έχουν γράψει το βιβλίο «Η τελευταία μπλόφα» και οι δημοσιογράφοι Ελένη Βαρβιτσιώτη και Βικτώρια Δενδρινού.

Υπενθυμίζεται ότι και πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί μέσω βιβλίου ή τηλεοπτικής συνέντευξης στα γεγονότα του 2015.