Η επανεμφάνιση των καραμανλικών είναι ξεκάθαρη αφού αυτή τη φορά οι καραμανλικοί βουλευτές και οπαδοί εμφανίζονται και μάλιστα πιο οργανωμένοι από ποτέ.

Εδώ και μέρες κάνουν μια εντυπωσιακή κινητοποίηση καλώντας τον κόσμο να εμφανιστεί στις 27 Οκτωβρίου στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος όπου θα μιλήσει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Οσοι λαμβάνουν αυτά τα τηλεφωνήματα ακούν από τους διοργανωτές της εκδήλωσης ότι, πρώτον, η ομιλία Καραμανλή θα γίνει παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου και, δεύτερον, ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι διατεθειμένος να μιλήσει. Μάλιστα όπως διαβάζουμε στον Βηματοδότη η ομιλία του θα είναι εστιασμένη στα εθνικά θέματα. Με κάποιους αστερίσκους όμως. Ουδείς φέρ’ ειπείν γνωρίζει εάν θα κάνει αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, τώρα μάλιστα που στη γειτονική χώρα έχουν προκηρυχθεί εκλογές. Πάντως δεν είναι λίγοι αυτοί που θέλουν να ακούσουν την άποψη του Καραμανλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών τώρα που η ΝΔ έγινε κυβέρνηση.

Το μόνο βέβαιο είνια πως ο κ. Καραμανλής δεν πρόκειται να αναφερθεί στην ομιλία του σε εσωτερικά ζητήματα, ούτε βεβαίως σε εσωκομματικά.

Υπάρχουν όμως ορισμένες λεπτομέρειες από τη σύναξη αυτή των καραμανλικών που καλό είναι να τις μάθουμε...

Πρώτα απ’ όλα, πριν από τον κ. Καραμανλή πρόκειται να μιλήσει (και για εθνικά θέματα) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος και θα τιμηθεί με το Χρυσό Μετάλλιο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Δεύτερον, στην εκδήλωση θα απουσιάζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τώρα θα πείτε, καλά ο κ. Μητσοτάκης δεν θα πάει στη Θεσσαλονίκη για την εθνική επέτειο; Οχι, θα πάει μόνο για λίγες ώρες. Συγκεκριμένα, θα πάει στη Θεσσαλονίκη ανήμερα της εορτής του Αγίου Δημητρίου (δηλαδή το Σάββατο), θα παρακολουθήσει τη λειτουργία και εν συνεχεία θα επιστρέψει ταχύτατα στην Αθήνα. Και την παρέλαση, θα πείτε, δεν θα την παρακολουθήσει; Θα την παρακολουθήσει, αλλά όχι στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τον πρώην πρωθυπουργό. Θα πάει στα Χανιά, όπου θα παρακολουθήσει εκεί και την παρέλαση και θα κάνει και δηλώσεις.

Τέλος,  από τη σύναξη των καραμανλικών στο Εθνικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δεν θα παρευρίσκεται ένας… ορίτζιναλ καραμανλικός. Ο λόγος για τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, ο οποίος θα βρίσκεται στο εξωτερικό. Οχι, δεν απουσιάζει επειδή θέλει να δώσει κάποιο μήνυμα, αλλά επειδή έχει προγραμματίσει ταξίδι μαζί με την οικογένειά του.