Aυτό θα συμβεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως εισάγει μάθημα στα σχολεία για την πρόληψη του καπνίσματος από τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Ηδη έχει ετοιμαστεί εκπαιδευτικό υλικό, όπως το τετράδιο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με τίτλο «Μαθαίνω να μην καπνίζω» της πρωτοβουλίας SmokeFreeGreece, το οποίο στοχεύει να μεταδώσει με τρόπο εύληπτο στους μαθητές θετικά μηνύματα για τη ζωή, την υγεία, τον αθλητισμό και την καταπολέμηση της εξάρτησης από τον καπνό. Το μάθημα θα γίνεται στα γυμνάσια όλης της χώρας και το εκπαιδευτικό υλικό προετοιμάζεται σε συνεργασία με τον καθηγητή, πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τον Ελεγχο του Καπνίσματος Παναγιώτη Μπεχράκη.

Η υπουργός είναι της άποψης ότι η καταπολέμηση των εξαρτήσεων από τον καπνό και τα ναρκωτικά καθώς και η προαγωγή ενός υγιεινού τρόπου ζωής πρέπει να ενταχθούν άμεσα στα σχολεία στις νέες θεματικές που εξετάζει το υπουργείο και οι οποίες θα ενισχύσουν το υπάρχον σχολικό πρόγραμμα σπουδών. Σημειώνω εδώ ότι σύμφωνα με έρευνες, τα ποσοστά καπνίσματος ανάμεσα σε μαθητές ήταν εξαιρετικά υψηλά, αλλά τα τελευταία χρόνια μειώθηκαν.