Στην εκδήλωση στο Ζάππειο και τα όσα αξιοσημείωτα αναφέρεται ο Βηματοδότης:

«Πρώτα απ’ όλα ήταν η σύντομη συνομιλία που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος με τον πρωθυπουργό. Κάθισαν άλλωστε δίπλα-δίπλα κάτω από τον ήλιο, έτσι δεν υπήρχε περίπτωση να μη συνομιλήσουν. Η συνομιλία επίσης που είχε ο κ. Μητσοτάκης με την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ενώ ο σύζυγός της, Βαρδής Βαρδινογιάννης, κάθισε δίπλα στη σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας Σίσσυ Παυλοπούλου (η οποία να σημειώσω σπανίως κάνει δημόσιες εμφανίσεις).

Σε κάποια στιγμή ο κ. Βαρδινογιάννης είχε μια σύντομη συνομιλία με τον πρωθυπουργό, με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ πτέραρχο Χρ. Χριστοδούλου, αλλά και με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη. Οι διοργανωτές έκαναν έναν μοιραίο λάθος και χώρισε τη Μαρίνα Πατούλη από τον σύζυγό της Γιώργο Πατούλη, με αποτέλεσμα η total white Μαρίνα να σηκωθεί εκνευρισμένη από τη θέση της την ώρα που μιλούσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να πάει να καθίσει κοντά στον σύζυγό της περιφερειάρχη (και αμέσως και οι δύο φόρεσαν γυαλιά ηλίου).

Κάπου εκεί μέσα στο πλήθος εντόπισα και τον Σάκη Ρουβά, κοστουμαρισμένο αλλά ξεκάλτσωτο, να χειροκροτεί όσους αναφέρονταν στους σαλαμινομάχους.»