«Δεν ήμασταν έτοιμοι να κυβερνήσουμε το 2015» δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου και προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και έντονες συζητήσεις στο πολιτικό προσκήνιο.

Μάλιστα, αναγκάστηκε ο ίδιος σήμερα, με διευκρινιστική δήλωση να αμβλύνει τις αντιδράσεις κυρίως στο εσωτερικό του κόμματος.

Πέρα από την ουσία της αυτοκριτικής την οποία επιχείρησε να κάνει ο κ. Βούτσης και ήταν εμφανής η ουσία της, αν κρίνει κανείς ότι το 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είχε υπουργό Οικονομικών τον Γιάνη Βαρουφάκη, υπουργό Εξωτερικών τον Νίκο Κοτζιά, υπουργό Εθνικής Άμυνας τον Πάνο Καμμένο, πολλοί αναρωτιούνται γιατί επέλεξε τώρα να κάνει αυτές τις δηλώσεις ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.

 Είναι γνωστό ότι ο Νίκος Βούτσης απηχεί τις απόψεις του Αλέξη Τσίπρα. Δρούσε με αυτό τον τρόπο και όσο ήταν πρόεδρος της Βουλής και, γιατί όχι, και τώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια διαδικασία μετάλλαξης και ίσως ο Νίκος Βούτσης να επιχειρεί τώρα, την δεδομένη χρονική στιγμή, να δώσει το στίγμα, μιας αυτοκριτικής που θα οδηγήσει και σε ανατροπές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρεί την αλλαγή και την μετάλλαξη.

 Ο Νίκος Βούτσης, ανοίγει το διάλογο, αλλά και την πόρτα, σε όσους διαχειρίστηκαν με λάθος τρόπο την ευκαιρία της εξουσίας που είχε η αριστερά, η οποία ήταν ανέτοιμη, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος.

 Με κάποιον τρόπο άλλωστε το παραδέχθηκε στη ΔΕΘ και ο Αλέξη Τσίπρας, όταν μίλησε για αυταπάτες.

 Το θέμα είναι ότι, γίνεται μεν αυτοκριτική, έστω και καθυστερημένα, έστω και με σκοπό ένα εσωκομματικό ξεκαθάρισμα, αλλά αυτή την προχειρότητα και τις αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ, πλήρωσε ο ελληνικός λαός με ένα επιπλέον μνημόνιο και δέσμευση της χώρα για τα επόμενα 100 χρόνια.