Η κορυφαία κριτικός μόδας και αρθρογράφος της Vogue Σούζι Μένκες αποθέωσε το brand της Μαρέβας Μητσοτάκη και της Δήμητρας Κολοτούρα, καθώς σύμφωνα με την ίδια, η Zeus + Dione μεταμορφώνει την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά σε μια ανανεωμένη μορφή σχεδιασμού.

Οι δύο σημαντικές γυναίκες συναντήθηκαν το Σάββατο στο σόου της Μαίρης Κατράντζου για την «Ελπίδα». Η Βρετανίδα δημοσιογράφος αναφέρθηκε σε όλα όσα έγιναν στο σόου της Ελληνίδας σχεδιάστριας σε άρθρο της στη βρετανική Vogue.

Στο τέλος του άρθρο, η Σούζι Μένκες αναφέρεται επιγραμματικά και με αποθεωτικό τρόπο στην Μαρέβα Μητσοτάκη και τη σχέση της με την παράδοση.
«Η Μαρέβα πιστεύει ότι μια αναβίωση πολιτιστικών ενδυμάτων έχει ήδη αρχίσει να διατηρεί ιστορικές δεξιότητες», αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρο της.

Η αναγνωρισμένη αρθρογράφος αναφέρει ότι η σύζυγος του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εστιάζει μέσω του Zeus+Dione, στην ευαισθητοποίηση για τους Έλληνες δημιουργούς και τεχνίτες. «Θα ήθελε να δει τα χειροποίητα παραδοσιακά ρούχα, μοναδικά στη χώρα της, να διατηρούνται να χρησιμοποιούνται με έναν σύγχρονο τρόπο», σημειώνει η Μένκες.

Αναφερόμενη στις πεποιθήσεις της Μαρέβας Μητσοτάκη που την οδήγησαν να δημιουργήσει μαζί με την Μίμικα Κολοτούρα ένα εμπορικό σήμα που τοποθετεί μοντέρνα ρούχα με ελληνικό πνεύμα στο χάρτη της μόδας, υπογραμμίζει ότι «η πίστη της Μαρέβας είναι ότι η φύση αποτελεί ισχυρό κομμάτι αυτής της διατήρησης των ζωντανών παραδόσεων που τις καθιστούν κατάλληλες για τον σημερινό κόσμο».

Παράλληλα αναφέρει πως το δίδυμο αυτό προσπαθεί να επαναφέρει τις ικανότητές τους στη χώρα, όχι με την υψηλή τέχνη της μόδας που αντιπροσωπεύει η Μαίρη Κατράντζου, αλλά με πιο προσιτά ρούχα.