Με απόλυτα απολογητικό ύφος, διαβάζοντας τον λόγο του από τα χειρόγραφά του και κάνοντας συχνά μεγάλες παύσεις,  εμφανίστηκε στη Βουλή ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος,  ο οποίος προσπάθησε να υπερασπιστεί τους χειρισμούς του στην υπόθεση Novartis.

Ο  πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, απείχε πολύ από το υπεροπτικό ύφος που τον διακατείχε όταν εμφανίζονταν ως επισπεύδων του σκανδάλου Novartis με βαρύγδουπες δηλώσεις κάτω από τις νερατζιές του Μεγάρου Μαξίμου. Επιδόθηκε σε χαρακτηρισμούς, προσβλητικούς σε αρκετές περιπτώσεις,  κατά πολιτικών του αντιπάλων, αλλά και συναδέλφων του, χωρίς καμία παράθεση στοιχείων. 

Για τις κατηγορίες εις βάρος του ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν έκανε μεγάλη αναφορά, αλλά  προτίμησε τις  συκοφαντίες κατά των συναδέλφων του και κυρίως κατά του Εισαγγελέα, Γιάννη Αγγελή, ο οποίος αποτελεί και έναν από τους βασικούς – χωρίς κουκούλες – μάρτυρες για την υπόθεση της σκευωρίας της Novartis.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος επιχείρησε να αποδομήσει πλήρως την προσωπικότητα του κ. Αγγελή και να τον καταστήσει αναξιόπιστο μάρτυρα. Όμως ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν είχε την ίδια άποψη για τον κ. Αγγελή στο πρόσφατο παρελθόν. Μάλιστα, τον περιέργαφε , με τις λέξεις «ικανός», «έντιμος» και «αδάμαστος».

Ανακράζοντας συχνά, ως άλλος Οθέλλος, «γιατί δεν με συλλαμβάνετε τώρα; Στείλτε με στο απόσπασμα! Υπάρχουν τέτοια στοιχεία εις βάρος μου;» ο πρώην υπουργός επιχείρησε να δραματοποιήσει, χωρίς επιτυχία  την εμφάνισή του, και με αμφιβόλου  ποιότητας χιούμορ μίλησε για « προστάτες» και «νταβατζήδες», εμπλουτίζοντας με τον λόγο του με αρκετά σεξιστικά στοιχεία, αναφερόμενος ακόμη και στις σεξουαλικές επιδόσεις και στα οράματα περί θέωσης του Ρασπούτιν.

 Όπως ανέφερε ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, δεν υπάρχουν σοβαρά στοιχεία που να τεκμηριώνουν οποιαδήποτε ενοχή του για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών, για πρόκληση και προσφορά για την τέλεση εγκλήματος, για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και για παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος, απειλώντας ότι θα μετατρέψει τους κατήγορους σε κατηγορούμενους, προανήγγειλε προσφυγή του στον Άρειο Πάγο για να προστατευθεί.

 «Εγώ δεν έχω να χάσω τίποτα. Δεν είχα ούτε έχω φιλοδοξίες. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι είμαι απλός και ήσυχος άνθρωπος, πρόταξε απέναντι στα  τέσσερα αδικήματα, για τα οποία κατηγορείται.

Δήλωσε στεναχωρημένος γιατί ισχυρίστηκε ότι δέχεται «μια επικοινωνιακή και βάρβαρη επίθεση χωρίς κανέναν λόγο». Προφανώς το ίδιο ένοιωθαν και οι πολιτικοί του αντίπαλοι όταν χωρίς κανέναν λόγο και κυρίως χωρίς στοιχεία, παρά μόνο με  μαρτυρίες κάποιων «προστατευόμενων μαρτύρων» δέχονταν βάρβαρη επίθεση για εμπλοκή τους στο σκάνδαλο Novartis.

 

O κ. Παπαγγελόπουλος αφιέρωσε μεγάλο μέρος της «απολογίας» του στην κ. Ράικου, και την φιλική τους σχέση, την κοινή τους επαγγελματική πορεία, ακόμη και την διαμεσολάβησή του για την γνωριμία της με τον κ. Σαμαρά.

«Σήμερα, θα μετατρέψω τους κατήγορους σε κατηγορούμενους», ανέφερε και κατήγγειλε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία εις βάρος του. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι η κ. Ράικου δεν λέει ψέματα αλλά δεν τα λέει… σωστά, τα λέει άγαρμπα…, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

 Παρ’ ότι δήλωσε ότι δεν έχει πολιτικές φιλοδοξίες, μίλησε για σκευωρία εις βάρος του με σκοπό την πολιτική του εξόντωση. Ο κ. Παπαγγελόπουλος μετέτρεψε τον εαυτό του αίφνης σε «λεκέ του Τσίπρα» σε μια προσπάθεια να δώσει αμιγώς πολιτικά ή και μικροπολιτικά χαρακτηριστικά στις κατηγορίες που δέχεται. «Μετά από όλα αυτά είναι κανείς που δεν καταλαβαίνει ότι όλα αυτά είναι πολιτική δίωξη σε εμένα και στον Τσίπρα. Δεν τολμάτε να τα βάλετε μαζί του. Τα βάζετε με εμένα μπας και αφήσετε κανένα λεκέ στον Τσίπρα.

Τέλος, αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, αναρωτήθηκε «Αλήθεια αν ήμουν σκευωρός δεν θα αναζητούσα την ασυλία μου. Ο Τσίπρας δεν θα με προστάτευε λίγο;». Προφανώς, ο Αλέξης Τσίπρας προτίμησε να προστατέψει τον εαυτό του.

 Ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

«Θα μετατρέψω τους κατήγορους σε κατηγορούμενους»

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης υπερασπίστηκε τον εαυτό του από το βήμα της Ολομέλειας στη Βουλή. «Θα μετατρέψω τους κατήγορούς μου σε κατηγορούμενους» είπε, βλέποντας... σκευωρία και υποστηρίζοντας ότι «στόχος είναι Τσίπρας», καταγγέλλοντας ότι η σκευωρία έχει σκοπό να τον μετατρέψει σε… «λεκέ» για τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως ανέφερε ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κατά την έναρξη της ομιλία του στη Βουλή, δεν υπάρχουν σοβαρά στοιχεία που να τεκμηριώνουν οποιαδήποτε ενοχή του για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών, για πρόκληση και προσφορά για την τέλεση εγκλήματος, για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και για παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία.

 

Μάλιστα, προανήγγειλε προσφυγή του στον Άρειο Πάγο για να προστατευθεί, καταγγέλλοντας οργανωμένο σχέδιο εναντίον του.

 

«Παραπέμψτε με, καταδικάστε με εκτελέστε με άλλα ακούστε με. Αναζητούν εναγωνίως ψευδομάρτυρες ειδικά στο χώρο της δικαιοσύνης για να τους στρατολογήσουν στην εγκληματική τους οργάνωση… Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για τον «Ρασπούτιν». Τα στοιχεία θα τα πάω στον Άρειο Πάγο για να ζητήσω την προστασία μου της οικογενείας, μου άλλα και της ίδιας της Δικαιοσύνης» είπε χαρακτηριστικά.

 

Οργανωμένο, εγκληματικό σχέδιο

«Χωρίς κανένα λόγο και αιτία δέχομαι επικοινωνιακή πρόστυχη και βάρβαρη επίθεση» υποστήριξε, σημειώνοντας πως υπάρχει οργανωμένο εγκληματικό σχέδιο το οποίο εκτελείται εις βάρος του.

 

«Θα μετατρέψω τους κατήγορούς μου σε κατηγορούμενους» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος, τονίζοντας πως «είμαι υποχρεωμένος να υπερασπίσω τον εαυτό μου και το καλώς εννοούμενο συμφέρον και της Δικαιοσύνης και της πολιτικής».

 

«Εγκληματική ομάδα επιχειρεί την πολιτική μου δίωξη για να συγκαλύψει τις δικές της ευθύνες και να με εκδικηθεί» πρόσθεσε.

 

Ταύτιση με τον Αλ. Τσίπρα

Στη συνέχεια, αφού παρέθεσε στοιχεία από δηλώσεις εμπλεκόμενων προσώπων, ο κ. Παπαγγελόπουλος αναρωτήθηκε για ποια ηθική αυτουργία κατηγορείται και σε υψηλούς τόνους καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι επιχειρεί να επηρεάσει και να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη. «Είναι μια από τις πολλές αποδείξεις ότι επιδιώκεται η εκδικητική πολιτική δίωξη εις βάρος μου» είπε χαρακτηριστικά.

 

Μάλιστα, ο ίδιος επιχείρησε να ταυτιστεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «πολιτική δίωξη δική μου και του Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο δεν τολμάτε να κινηθείτε. Ελπίζετε πως η λάσπη που θα ρίξετε πάνω μου θα λεκιάσει κι αυτόν».

 

«Κατηγορητήριο με τέτοιες ελλείψεις δεν συντάσσεται ποτέ. Κι αν ακόμα συνταχθεί καταρρίπτεται χωρίς δεύτερη σκέψη» υποστήριξε, ζητώντας να πάνε στην Προανακριτική Επιτροπή όλες οι σχετικές δικογραφίες.