Πάνω από 30 άτομα πρόκειται να παρακαθίσουν στο δείπνο που θα δοθεί προς τιμήν του Μάριο Ντράγκι στο δώμα της Τράπεζας της Ελλάδος. Υπάρχει τεράστιος συνωστισμός, αφού πολλοί ήσαν αυτοί που απεγνωσμένα ήθελαν μια πρόσκληση για να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι (έστω και στην Τράπεζα της Ελλάδος) με τον «Σούπερ Μάριο». Ανάμεσά τους και ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, στον οποίο ανήκει η πρωτοβουλία για τη βράβευση του κ. Ντράγκι και την αγόρευσή του σε ακαδημαϊκό (ξένο εταίρο).

Όπως γράφει ο Βηματοδότης, μόνο δύο πολιτικοί έχουν προσκληθεί: Ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Εχουν επίσης προσκληθεί ακαδημαϊκοί, οι υποδιοικητές της Τράπεζας της Ελλάδος καθώς και οι διοικητές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, ήτοι οι κ.κ. Μυλωνάς, Ψάλτης, Μεγάλου και Καραβίας.

«Είναι τόσο αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας που ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας δεν ανακοινώνει το παραμικρό. Ούτε καν το μενού με το επιχείρημα ότι 'δεν είναι δυνατόν οι προσκεκλημένοι να μάθουν τι θα φάνε από τις… εφημερίδες'.  Ωστόσο, έμαθα ότι ως κύριο πιάτο θα σερβιριστεί συναγρίδα και επιπλέον ότι ο κ. Στουρνάρας θα συνοδεύσει τον κ. Ντράγκι στο Μέγαρο Μαξίμου την Τετάρτη το πρωί για συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη» καταλήγει.