Η υπουργός που έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης, και όχι μόνο, είναι η κ. Νίκη Κεραμέως. Εκείνο που προκαλεί πρόβλημα και εκνευρισμό στον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι πρωτοβουλίες της, που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις εμμονές που παρατηρήθηκαν επί διακυβέρνησης Τσίπρα.

Τέτοιες ήταν η δαιμονοποίηση της έννοιας της αριστείας, των πρότυπων και πειραματικών σχολείων και του θεσμού του σημαιοφόρου. Η επαναφορά όλων των παραπάνω δεν ήχησε καλά στα αυτιά των πρώην κυβερνητικών. Η υπουργός Παιδείας φρόντισε από την πρώτη στιγμή να δείξει τις προθέσεις της, καταργώντας τις διατάξεις για το άσυλο.

Θέμα-ταμπού για την Αριστερά αποτελεί και το μάθημα της Ιστορίας, με την υπουργό Παιδείας να προαναγγέλλει αλλαγές, με στόχο η Ιστορία να αναπτύσσει την εθνική συνείδηση. Πλέον αντιπροσωπευτικό παράδειγμα πολιτικού θάρρους από την υπουργό Παιδείας ήταν η απαλοιφή του θρησκεύματος από τα απολυτήρια γυμνασίων και λυκείων.

Η κ. Κεραμέως αιφνιδίασε τον ΣΥΡΙΖΑ, οι υπουργοί του οποίου επί τεσσεράμισι χρόνια διακυβέρνησης της χώρας δεν εφάρμοσαν την απόφαση, ενώ τη γνώριζαν