Μπορεί από τον ΣΥΡΙΖΑ να διαρρέουν ως νέο τους όνομα το ΣΥΡΙΖΑ - Πράσινη Αριστερά», όμως υπάρχει πολιτική κίνηση με το όνομα «Πράσινη Αριστερά» η οποία μάλιστα έχει προγραμματίσει τη διεξαγωγή της πρώτης πανελλαδικής της συνδιάσκεψης στα τέλη της επόμενης εβδομάδας, στις 5 Οκτωβρίου! Σε ανακοίνωση της χθες το βράδυ κατήγγειλε ως όψιμους διεκδικητές τους ΣΥΡΙΖαίιους που πιστεύουν ότι «θα αποκτήσουν και την ανάλογη πολιτική σκέψη». Αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Οι μηχανισμοί του ΣΥΡΙΖΑ ενεργοποιήθηκαν και με επικοινωνιακούς τρόπους προσπαθούν να απαξιώσουν το εγχείρημά μας, παρουσιάζοντας τάχα την νέα ονοματοδοσία τους που «τυχαία» περιλαμβάνει τον τίτλο του κόμματός μας δίπλα σε αυτόν του ΣΥΡΙΖΑ (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ).

Δηλώνουμε δυναμικά και προς κάθε κατεύθυνση, ότι ουδεμία σχέση έχουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις πρακτικές του και καλούμε να αποσύρουν, ακόμη και από την σκέψη τους, οτιδήποτε έχει να κάνει με την συσχέτιση του ΣΥΡΙΖΑ με την ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Απάντησή μας στις παλαιοκομματικές πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η επανάληψη όσων αναφέραμε στο Δελτίο Τύπου της 9ης Μαϊου 2019 (σς από τότε υφίστανται) :

«Η Αριστερά έχει αρχές και ήθος.

Απορρίπτει κάθε ιδιοτελές κίνητρο και δεν αναπαράγει, πολύ περισσότερο δεν συντηρεί πολιτικές πρακτικές ασύμβατες με το ήθος της…».

Η προσπάθεια προσάρτησης του τίτλου ενός άλλου πολιτικού κόμματος στερείται ήθους και αναπαράγει με τους επαχθέστερους όρους τις αδυναμίες του παλαιού πολιτικού συστήματος, ενώ ταυτόχρονα φθείρει περαιτέρω την πολιτική και πληγώνει την Δημοκρατία… »