Μετά την αριστερή «κοινωνική ευαισθησία» που αποκαλύφθηκε με τα κτήρια υπό κατάληψη στο κέντρο της Αθήνας στα οποία στοιβάζονταν παράνομα πρόσφυγες, ο κ. Νίκος Φίλης επιχείρησε να δείξει την ευαισθησία του και τους σημαιοφόρους στις παρελάσεις.

 Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην νυν υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως επειδή σε συνέντευξη που παραχώρησε κλήθηκε να απαντήσει και στο ζήτημα των σημαιοφόρων στις παρελάσεις.

 Όπως εξήγησε η κ. Κεραμέως, “για μας το θέμα της σημαίας έχει να κάνει με το εξής: Θέλουμε να περάσουμε ένα μήνυμα προσπάθειας, ένα μήνυμα του να προσπαθεί κάθε μαθητής κάθε μέρα να ξεπερνάει τον ίδιο του τον εαυτό. Αυτό είναι το νόημα της συζήτησης για το ποιος θα κρατάει τη σημαία”.

Και κατέληξε ξεκαθαρίζοντας: “Έχουμε ανακοινώσει ότι εφεξής στα Δημοτικά Σχολεία, τη σημαία θα την κρατάει αυτός, ο οποίος έχει την καλύτερη επίδοση στο σχολείο".

 Ο κ. Φίλης επιμένοντας  στην αδικαιολόγητη ανάγκη δαιμονοποίησης της αριστείας που καλλιέργησε τα τελευταία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ, «διαφώνησε» … όχι και με τόσο αριστερή όσο περίμενε κανείς ευαισθησία. Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε βάρος της μιλώντας ωστόσο για… «μηχανισμούς της ακροδεξιάς και της ΝΔ» που όπως υποστηρίζει «καραδοκούν σε διάφορα κέντρα και παράκεντρα του» να το λάβουν υπόψη τους.