Μέχρι και τις εκλογές, το κίνημα κατά των πλειστηριασμών (γνωστό και ως κίνημα της Τετάρτης) το μονοπωλούσε η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο Μικροπολιτικός των Νέων, εντόπισε και νέους διεκδικητές: «Για παράδειγμα, στην πρώτη γραμμή κρούσης ήταν το ΠΑΜΕ. Πού; Σε συμβολαιογραφείο της οδού Μαυροκορδάτου όπου έβγαινε σε πλειστηριασμό πρώτη κατοικία και μαγαζί λαϊκής οικογένειας και που, όπως κατήγγειλε το ΠΑΜΕ, ανήκε σε πολίτη που καταστράφηκε εξαιτίας πυρκαγιάς, στην οποία μάλιστα έχασε τη ζωή του ο πατέρας της οικογένειας. Το ΠΑΜΕ λίγο μετά έβγαλε ανακοίνωση καταδίκης της 'επίθεσης από την αστυνομία', αφού είχαμε και μια μικροσυμπλοκή. Πλάι στην οικογένεια παραστάθηκε - και νομικά - η Ζωή Κωνσταντοπούλου. 'Καλούμε όλους όσους απειλούνται με πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας κ.λπ. να έρθουν σε επαφή με τα συνδικάτα, το ΠΑΜΕ', ήταν το κάλεσμα που ακολούθησε από τον εργατικό βραχίονα του ΚΚΕ.

Ως εδώ όλα αναμενόμενα θα πείτε. Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις όμως (για να σας το γράψω και βιβλικά) είχαμε και παρέμβαση του Αδωνι Γεωργιάδη. Οπως έγραψε: 'Κατόπιν παρέμβασής μου στην Ενωση Ελληνικών Τραπεζών ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός σταμάτησε. Δεν θα αφήσουμε μία τραγωδία να καταστρέψει μια οικογένεια. Ευχαριστώ την Ενωση για την άμεση ανταπόκρισή της και φυσικά την Τράπεζα που ανέστειλε!', τουίταρε ο υπουργός Ανάπτυξης. Ταυτοχρόνως, βέβαια, τη δικαίωσή τους εξέφρασαν και οι παραπάνω.»

Και καταλήγει ο Μικροπολιτικός με ένα ερώτημα: «Τελικά, αυτόν τον πλειστηριασμό ποιος τον ακύρωσε;»