Τελικά μάθαμε ποιοι είναι οι «Kyriakistas» του ΚΙΝΑΛ και της Κεντροαριστεράς που βρίσκονται πίσω από τις αντιδράσεις και τις επιθέσεις, με αφορμή την γνωστή πλέον αφίσα του ΚΙΝΑΛ, που παρέπεμπε στον Μάη του 68 και με την οποία εξέφραζε την αντίθεσή του στις εργατικές ρυθμίσεις του νέου αναπτυξιακού νόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «Kyriakistas» είναι στελέχη φιλικά διακείμενοι στον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ, ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, Λάμπρος Παλάντζας, ο οποίος τους κατονομάζει κάνει παράλληλα λόγο για «παραλιάκηδες της 7ης Ιουλίου», οι οποίοι δεν μπήκαν καν στο κόπο να πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές και δεν ψήφισαν το ΚΙΝΑΛ.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Λάμπρου Παλάντζα:

Βλέπω μια ισχυρή αντίδραση από τους Kyriakistas και από ορισμένους παραλιάκηδες της 7ης Ιουλίου για το περιεχόμενο γραφιστικού που συνοδεύει την ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής για την βίαιη απώλεια εργασιακών δικαιωμάτων που επιχειρεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Λοιπόν για να ξέρουμε τι θα κουβεντιάσουμε στο προσεχές διάστημα.

Η Φώφη Γεννηματά επιχειρεί να επαναφέρει την παράταξη στο πλευρό αυτών που διαχρονικά υπηρετούσε. Στο πλευρό των αγροτών, της νεολαίας, των εργαζομένων. Μεγάλο μέρος των σοσιαλιστών στην Ευρώπη, αλλά και των Δημοκρατικών στις Ηνωμένες Πολιτείες προσεγγίσουν όλο και περισσότερο τα Κινήματα πολιτικής ανυπακοής και προτείνουν όλο και πιο έντονα την πολιτική και κοινωνική πάλη για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που διευρύνουν τις ανισότητες.

Η εποχή που η παράταξή διεκδικούσε τον ρόλο του συμπληρώματος τελείωσε τον Ιούνιο του 2015. Έχουμε χρέος να σταθούμε δυναμικά στο πλευρό των εργαζομένων που πλήρωσαν ακριβά την κρίση που έφτιαξαν οι τράπεζες και τώρα που προετοιμάζεται η χώρα να μπει στην ανάπτυξη η νεοφιλελεύθερες επιλογές του Μητσοτάκη επιχειρούν να τους αποκλείσουν από το μερίδιο που τους αναλογεί.

Σκληρά λοιπόν με τους εργαζόμενους, στην Βουλή, στο δρόμο, στους χώρους δουλειάς. Σκληρά με το δίκαιο, σκληρά με το δικαίωμα στην αμοιβόμενη κανονική εργασία.