Σε έναν μήνα θα επιστρέψει στα πανεπιστημιακά του καθήκοντα στο Αριστοτέλειο ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, ήδη εγκρίθηκε από τη Σύγκλητο το διαδικαστικό, ωστόσο αναπάντητο παραμένει το ερώτημα: «Τι ακριβώς θα κάνει στο πανεπιστήμιο;»

Θα μπει στο αμφιθέατρο για να διδάξει Συνταγματικό Δίκαιο; Θα ασχοληθεί με μεταπτυχιακούς ή διδακτορικούς; Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να μείνει μόνο στο Αριστοτέλειο καθώς, όπως μαθαίνω, έχουν σωρευτεί στο γραφείο του δεκάδες προτάσεις για ομιλίες ανά τον κόσμο.

Όσο δε για την κόρη του Ελβίνα, προσήλθε μαζί του στον Αρειο Πάγο με τη νομική της ιδιότητα. Η νεαρά Βενιζέλου είναι επιστήμονας, εργάζεται σήμερα στο φυσικό αέριο και έχει σπουδάσει και αυτή στη Νομική Θεσσαλονίκης, διαθέτουσα ευρωπαϊκή εμπειρία και επιστημονικό επίπεδο. Πέραν αυτών, όταν η συζήτηση στον κύκλο του κ. Βενιζέλου έρχεται στα κομματικά του Κινήματος Αλλαγής, εκεί οι διαθέσεις δεν είναι και τόσο φιλικές. Τόσο σε σχέση με τη στάση της κυρίας Γεννηματά όσο και για τις συμπεριφορές των κ.κ. Παπανδρέου, Γερουλάνου κ.τ.λ.

Η συνέχεια (γιατί θα υπάρξει και συνέχεια) προσεχώς. Ο κ. Βενιζέλος κατέθεσε και για την υπόθεση Novartis…