Με μεγάλη ανυπομονησία, όπως φαίνεται, περιμένουν τα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου την ταινία του Κώστα Γαβρά, «Ενήλικοι στην αίθουσα», με βασικό θέμα τη διαπραγμάτευση του 2015, επί υπουργίας του Γιάνη Βαρουφάκη.

Όπως αναρωτιέται ο Βηματοδότης, θα δει την ταινία του Γαβρά ο πρώην «σύντροφος» και πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για να θαυμάσει τις δραστηριότητες του Βαρουφάκη;
Στον ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά τους, δεν λένε ακόμα τίποτα για το τι θα κάνει ο πρώην πρωθυπουργός, αν και ο ίδιος είναι ένας από τους πρωταγωνιστές. Ωστόσο πολλά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνουν από τώρα ότι θα τη δουν.

Για παράδειγμα, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ολγα Γεροβασίλη λέει ότι θα δει την ταινία, αφού βλέπει όλες τις ταινίες, περιλαμβανομένων και αυτών που δεν συμφωνεί, όπως όλοι οφείλουμε, όπως αναφέρει, απέναντι στην τέχνη, για να έχει αργότερα κάτι να συζητεί.

Η αλήθεια είναι πως θεωρείται σχεδόν απίθανο σχεδόν απίθανο ο κ Τσίπρας να μην μπει στον πειρασμό να δει την ταινία. Το μόνο που πρέπει να προσέξει είναι να μην «πέσει» πάνω στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που εξεδήλωσε και αυτός την περιέργεια να δει την ταινία για να διαπιστώσει, όπως είπε, εάν σε αυτήν εμφανίζονται ο Καμμένος και ο Πετσίτης.

Για την ιστορία, η ταινία θα αρχίσει να προβάλλεται στην Ελλάδα από τις 3 Οκτωβρίου, δηλαδή όταν ο Πρωθυπουργός θα έχει επιστρέψει από τη Νέα Υόρκη.