Η απάντηση που έδωσε η Κριστίν Λαγκάρντ για την ανάγκη μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων της Ελλάδας, στο πλαίσιο της ακρόασής της από την αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προκάλεσε αμηχανία στην Κουμουνδούρου και αυτό φάνηκε από τις διαφορετικές αξιολογήσεις που έγιναν τόσο από κύκλους του περιβάλλοντος του Αλ. Τσίπρα όσο και από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο.

Ο τελευταίος αναγκάστηκε να κάνει ξεχωριστή δήλωση στην «Εφημερίδα των Συντακτών», επειδή δεν τον εξέφραζαν οι διαρροές του προεδρικού περιβάλλοντος.

Πέραν αυτού, όμως, στην Κουμουνδούρου είχαν προεξοφλήσει πως η Κρ. Λαγκάρντ θα «άδειαζε» την ελληνική κυβέρνηση, με τις κακές γλώσσες να αναφέρουν πως στο παρασκήνιο μεθοδεύτηκε μια τέτοια εξέλιξη.

Πώς; Οι απαντήσεις της για την Ελλάδα δόθηκαν σε γραπτές ερωτήσεις που είχαν καταθέσει δύο βουλευτές των «Πρασίνων», ένας Γερμανός και ένας Ισπανός, σε συνεννόηση με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη. Αλλά, για κακή τους τύχη, δεν έβγαλαν αρνητική είδηση.

Πηγή: Secret