Θα θυμάστε πριν από μερικούς μήνες στη Βουλή τον Αλ. Τσίπρα να καλεί τη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά τον Κ. Μητσοτάκη να απαντήσει εάν θα ψηφίσει εκ νέου τον Προκόπη Παυλόπουλο για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ήταν τότε που ψηφίζονταν οι διατάξεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

 Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αλ. Τσίπρας, γνωστός «ανακατωσούρας» άλλωστε και θιασώτης της μαοϊκής ρήσης «μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση», σκέφτεται να εργαλειοποιήσει την Προεδρική εκλογή και να τη συνδέσει με το σχέδιό του για άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Στο πλαίσιο αυτής της τακτικής, εκεί που έπινε νερό στο όνομα του Προκόπη Παυλόπουλου, δεν αποκλείεται να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας άλλο πρόσωπο, από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, ζητώντας από την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ. να τον στηρίξουν από κοινού.

 Αλλωστε, όταν ζητούσε από τη Ν.Δ. να απαντήσει εάν θα στηρίξει ξανά την υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου δεν ήταν επειδή τον είχε πιάσει ο πόνος για το μέλλον του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά επειδή ήθελε να «σπείρει ζιζάνια» στον χώρο της Κεντροδεξιάς, με την ελπίδα πως θα προκαλέσει τεχνητή ρήξη στις σχέσεις «καραμανλικών» - «μητσοτακικών». Βέβαια, ο Κ. Μητσοτάκης δεν είχε «τσιμπήσει» τότε, αλλά ούτε και ο Κ. Καραμανλής.

 

Πηγή: Secret