Φωτογραφίες από την πρεμιέρα του Φεστιβάλ Βενετίας όπου συμμετέχει η ταινία του Κώστα Γραβρά «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» η οποία βασίζεται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη δημοσίευσε στο Facebook η σύζυγος του πρώην ΥΠΟΙΚ Δανάη Στράτου.

Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη με τίτλο «Ανίκητοι Ηττημένοι» και αφηγείται τις δύσκολες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Ε.Ε. (Eurogroup) για τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης χρέους στις αρχές του 2015 που αυτοχαρακτηρίζεται ως «μια αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή», όπου «πίσω από τις κλειστές πόρτες, παίζεται μια ανθρώπινη τραγωδία».


Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επιστράτευσε, μάλιστα, και το κόμμα του, το ΜεΡΑ25 προκειμένου να προωθήσει την ταινία επισημαίνοντας ότι «το κόκκινο χαλί διέσχισαν ... εις διπλούν οι Γιάνης Βαρουφάκης και Δανάη Στράτου: τόσο οι ορίτζιναλ όσο και οι κινηματογραφικοί (Χρήστος Λούλης και Βαλέρια Γκολίνο)».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η ταινία του Κώστα Γαβρά "Αdults in the room" έκανε χθές την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, όπου ο σκηνοθέτης τιμήθηκε για το σύνολο της καριέρας του. Το κόκκινο χαλί διέσχισαν ... εις διπλούν οι Γιάνης Βαρουφάκης και Δανάη Στράτου: τόσο οι ορίτζιναλ όσο και οι κινηματογραφικοί (Χρήστος Λούλης και Βαλέρια Γκολίνο) #venicecinema #venice #cinema #movies #adultsintheroom #kostasgavras #varoufakis #danaestratou #mera25 #redcarpet @yanisvaroufakis @danaestratou

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΜέΡΑ25 (@mera25_official) στις

 




















Αποθεωτικός και ο «Αλέξης Τσίπρας» της ταινίας του Κώστα Γαβρά, Αλέξανδρος Μπουρδούμης που έγραψε «τι χαρά,τι  βραδυά,τι ταινία!».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Τι χαρά,τι βραδυά,τι ταινία!τα λόγια περισσεύουν γι’αυτό που ζήσαμε χθες βράδυ!!! #adultsintheroom #costasgavras @christosloulis #venicefilmfestival2019 #mostra #premiere @takisgiannetos πιστέ μου φιλε!!!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alexandros Bourdoumis (@abourdoumis) στις


















Πιο λακωνικός ο κινηματογραφικός «Γιάνης Βαρουφάκης», Χρήστος Λούλης, που αρκέστηκε σε δύο λέξεις - «κόκκινα χαλιά» - αναρτώντας φωτογραφίες και με τον πραγματικό Βαρουφάκη.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Κόκκινα χαλιά! #mostra #adultsintheroom #costagavras #venice

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christos Loulis (@christosloulis) στις