Με έναν άκρως ενωτικό λόγο ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, έδωσε το πολιτικό του στίγμα για την επικείμενη δημαρχιακή του θητεία, κατά την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής του δήμου Μυκόνου.
Οι δημότες Μυκόνου ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του δημάρχου τους, αναγνωρίζοντας την προσφορά και το αξιόλογο έργο που παρέδωσε κατά την προηγούμενη θητεία του.

«Δεν περισσεύει κανένας στην προσπάθεια που συνεχίζουμε να φέρουμε την Μύκονο, το νησί μας, ακόμα πιο ψηλά. Έχουμε πνεύμα συνεργασίας και αφήνουμε πίσω τις αντιπαραθέσεις του παρελθόντος. Έχουμε σοβαρά θέματα και είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε με την κατάλληλη προσοχή.

Το θέμα της ασφάλειας στο νησί μας είναι ζωτικής σημασίας για την καθημερινότητα και κυριως τους καλοκαιρινούς μήνες. Θέλουμε δίπλα μας την νέα κυβέρνηση που ήδη ξεκίνησε δυνατά αλλά δεν επαιτούμε καθώς προσφέρουμε τεράστιο κομμάτι στην φορολογία της χώρας με τους Μυκονιάτες να πληρώνουν κανονικότατα τους τους φόρους τους.», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος του νησιού στην κεντρική του ομιλία.

Τη βραδιά της τελετής της τίμησαν πρόσωπα από τον πολιτικό, δημοσιογραφικό, επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό χώρο, αναγνωρίζοντας το έργο του δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά.

Στις πρώτες θέσεις των επισήμων στην αυλή του δημαρχιακού μεγάρου της Μυκόνου βρέθηκε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα - Μισελ Ασημακοπούλου, η οποία απήυθυνε χαιρετισμό, μιλώντας με ιδιαιτέρως θερμά λόγια για τον επανεκλεγέντα δήμαρχο Μυκόνου. Μείζονος σημασίας στην ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής Μυκόνου ήταν η παρουσία του δημάρχου Αυλώνα, Dritan Leli, ο οποίος δεν κρύβει την ιδιαίτερη αγάπη του για το νησί και τον συνδέει προσωπική φιλία με τον Κων. Κουκά.

Η παρουσία, επι προσθέτως, των βουλευτών Κυκλάδων της ΝΔ Φίλιππου Φόρτωμα και Κατερίνας Μονογυιού, του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, του δημάρχου της Τήνου Γιάννη Σιώτου,του γνωστού επιχειρηματία Νίκου Τσερκεζίδη, των σχεδιαστών μόδας Μάκη Τσέλιου και Λάκη Γαβαλά, του δημοσιογράφων της ΕΡΤ Άρη Γάτα και των ΝΕΩΝ Δημήτρη Μανιάτη, της ηθοποιού Χριστίνας Παππά του τραγουδιστή Κωνσταντίνου Δρούλια - που ήταν και υποψήφιος με την παράταξη του Κωνσταντίνου Κουκά - καθώς και αρχών του Λιμενικού και της Αστυνομίας του νησιού, προσέδωσαν ιδιαίτερη επισημότητα στην τελετή.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε την ακολουθία της ορκωμοσίας του δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά και του δημοτικού συμβουλίου Μυκόνου.
Ο αντιπεριφερειάρχης Στέλιος Μπρίγγος είχε αρκετή ώρα συνομιλία με τον Γιώργο Χατζημάρκο , οι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, επιπροσθέτως το παρών έδωσαν και οι πρώην δήμαρχοι Μυκόνου, Μαθιός Αποστόλου και Αθανάσιος Κουσαθανάς «Μέγας».
Μετά το τέλος της ορκωμοσίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ απηύθυνε χαιρετισμό και ευχήθηκε η δημοτική αρχή να επιτύχει στο έργο της.

Η τελετή ορκωμοσίας συνοδεύθηκε από τους ήχους του σαξοφώνου, καθώς ένας σαξοφωνίστας έπαιξε ζωντανά μεγάλες μουσικές επιτυχίες, γεγονός που εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους.
Δείτε φωτογραφίες από την τελετή: