«Η γελοία σκευωρία αρχειοθετήθηκε σήμερα και τυπικά. Με μεγάλη καθυστέρηση.Τώρα όμως αρχίζει η διερεύνηση του πραγματικού, σοβαρού και σκοτεινού σκανδάλου της υπόθεσης Νοβάρτις.»

Σ αυτή την δήλωση προέβη ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την αρχειοθέτηση του φακέλου που τον αφορούσε και σχετίζονταν με την υπόθεση Novartis.

Επί της ουσίας ο Μεσσήνιος στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω, σε σχέση με τα όσα έχει δηλώσει κατά το παρελθόν.

Η αναφορά περί διερεύνησης του σοβαρού και σκοτεινού σκανδάλου, συνδέεται με την πεποίθηση του πρώην πρωθυπουργού, ότι η όλη ιστορία στήθηκε στα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου με την καθοδήγηση του Αλέξη Τσίπρα.

Η αρχειοθέτηση όχι μόνο δεν ικανοποιεί τον κ. Σαμαρά, αλλά απεναντίας τον πεισμώνει -όπως αναφέρουν όσοι συνομιλούν μαζί του- ακόμη περισσότερο προκείμενο να «πάει μέχρι τέλους τους σκευωρούς».

Αυτό σημαίνει ότι ο Μεσσήνιος πολίτικος δεν θα καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια.
Απεναντίας δείχνει διατεθειμένος να ξεμπροστιάσει την «ομάδα» που όπως λέει, πρωταγωνίστησε προκειμένου να πληγεί ο ίδιος. Στην πρώτη θέση της λίστας Σαμαρά, βρίσκεται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, τον οποίο έχει ήδη κατά μπάζει ο πρώην πρωθυπουργός, ως έναν από τους ανθρώπους που πρωταγωνίστησαν στην σκευωρία της Novartis.

Το γεγονός ότι ο Σαμαράς δείχνει αποφασισμένος να το πάει μέχρι τέλους φάνηκε και κατά την πρόσφατη (μετεκλογική) συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα ο ίδιος αδιαφορεί και δεν ακούει όσους του εισηγούνται να κρατήσει χαμηλούς τόνους, τώρα που έκλεισε η υπόθεση στο σκέλος που τον αφορούσε. «Προφανως αστειεύεστε...» φέρεται να είπε.