Αναπάντεχη εξέλιξη είχε η παρέμβαση του Δημήτρη Βίτσα μετά την ομιλία του Γιώργου Γεραπετρίτη, με τον πρώτο να ζητάει τον λόγο για «προσωπικό ζήτημα». Το «προσωπικό ζήτημα» αφορούσε τον διορισμό του γενικού γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής επί ΣΥΡΙΖΑ.

Η παρέμβαση του Δημήτρη Βίτσα προκάλεσε την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής, ο οποίος αποσαφήνισε την έννοια του «προσωπικού ζητήματος» βάσει του οποίου ζητάει τον λόγο ένας βουλευτής, «γειώνοντας» έτσι τον Δημήτρη Βίτσα.

«{Προσωπικό ζήτημα δεν είναι όταν κάποιος νιώσει έκπληκτος, αν είναι προσωπικό ζήτημα όταν νιώσουμε έκπληκτοι τότε θα έχουμε διαδοχικά προσωπικά ζητήματα» ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής και συνέχισε λέγοντας «Προσωπικό ζήτημα είναι αποκλειστικά όταν κάποιος υβρίζεται, ή του αποδίδεται γνώμη, διαφορετική από αυτήν του υπ αυτού εξελεχθείσα».

Ο Κώστας Τασούλας ολοκλήρωσε την παρέμβασή του, πριν καλέσει τον Γιάνη Βαρουφάκη στο βήμα της Βουλής, με αρκετή δόση χιούμορ, λέγοντας με νόημα: «Το έκπληκτος είναι ένα στοιχείο το οποίο δίνει ποικιλία στη ζωή μας εδώ μέσα».