Απομονωμένος στην Αλόννησο βρίσκεται εδώ και ενάμιση μήνα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, που δεν προβλέπεται να επιστρέψει εις τας Αθήνας πριν από τον Σεπτέμβριο. Εχει εγκατασταθεί μόνιμα στην κατοικία που διατηρεί στα ορεινά του νησιού και ολημερίς γράφει το νέο του βιβλίο, με θέμα τη Συμφωνία των Πρεσπών.

 Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι το τέλος του έτους θα είναι έτοιμο για έκδοση. Ο ίδιος συζητά με ξένο εκδοτικό οίκο και μετά το πόνημά του θα κυκλοφορήσει και στα ελληνικά - κάτι αντίστοιχο με αυτό που έκανε και ο Γ. Βαρουφάκης με το βιβλίο του «Ενήλικοι στο δωμάτιο».

  Το σίγουρο είναι πως ο Ν. Κοτζιάς δεν θα ακολουθήσει το ύφος και τη γραφή του πρώην «τσάρου» της ελληνικής οικονομίας, ούτε φιλοδοξεί το πόνημά του να εμπνεύσει τους σκηνοθέτες του παρόντος ή του μέλλοντος.

 Θα έχει καθαρά επιστημονικό περιεχόμενο, με έμφαση στην ανάλυση της διαπραγματευτικής μεθοδολογίας. Υλικό για τους μελλοντικούς ερευνητές. Πάντως, όσα «ανθρώπινα» διαδραματίστηκαν στη Συμφωνία των Πρεσπών εύκολα μπορεί να εμπνεύσουν ανθρώπους της 7ης τέχνης, αφού το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει στις αίθουσες των δικαστηρίων η διαμάχη του με τον πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας, Π. Καμμένο.

  Αμφότεροι, δίχως βουλευτική ασυλία πλέον, θα ξεκατινιαστούν με άνεση και θα προσφέρουν άφθονο θέαμα στο ελληνικό κοινό.

Πηγή: Secret