Η διάρρηξη που σημειώθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στην κατοικία του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ Άγγελου Τόλκα στην οδό Τσόχα στους Αμπελοκήπους, φαίνεται στάθηκε αφορμή για την αιφνιδιαστική επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, στο τμήμα ασφαλείας της περιοχής.

Η έφοδος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιήθηκε στις 7 το πρωί της περασμένης Δευτέρας στο αστυνομικό τμήμα, όπου ο υπουργός έλεγξε την κατάσταση που επικρατεί στα τμήμα σφαλείας στην Αθήνα.

Τα ευρήματα ήταν απογοητευτικά, καθώς ο υπουργός διαπίστωσε ότι πολλά τμήματα στο κέντρο της πρωτεύουσας, τα οποία είχαν αποψιλωθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα τις βραδινές ώρες, ελλείψει προσωπικού να παραμένουν κλειστά. Ο ίδιος μετά την εικόνα διάλυσης που αντίκρισε στο Αστυνομικό Τμήμα των Αμπελοκήπων, κατέστησε σαφές ότι οι αιφνιδιαστικές επισκέψεις του στα τμήματα θα πυκνώσουν, με στόχο την ασφάλεια των πολιτών.

Το μήνυμα του αρχηγού της ΕΛΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη στους αστυνομικούς

Σημειώνεται ότι προ διημέρου είχε στείλει μήνυμα ο νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης στους αστυνομικούς όπου ζητούσε «να δείχνετε καθημερινά στους πολίτες, κατά την επιτέλεση των καθηκόντων σας, τον πραγματικό σας εαυτό, τον εαυτό εκείνον, που καθιστά τον Έλληνα αστυνομικό κοινωνικό λειτουργό στην υπηρεσία του πολίτη. Το πρόσωπο εκείνο που θα επιδεικνύει, προς αυτόν, τον προσήκοντα σεβασμό και την απαιτούμενη υπευθυνότητα στο χειρισμό κάθε ζητήματος που τον απασχολεί, θα παρέχει με άμεση διάθεση και προθυμία κάθε υπηρεσία που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του και θα δρα αποτελεσματικά και αποφασιστικά δημιουργώντας μέσα από τη δράση αυτή, το προσδοκώμενο επίπεδο ασφάλειας και προστασίας»