«Γελιέστε αν πιστεύετε ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα ασκεί χαλαρή αντιπολίτευση ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ» γράφει ο Μικροπολιτικός των Νέων. Η παρουσία του είναι διαρκής, όπως και οι παρεμβάσεις του. Μόνο που βγάζει έναν κάποιο εκνευρισμό.

Και συνεχίζει: «Οπως χθες, όταν δεν του έδωσε τον λόγο ο προεδρεύων Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, όταν τον ζήτησε αμέσως μετά την ομιλία του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Στο βήμα ανέβηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, αλλά ο Τσακαλώτος μαινόμενος από το έδρανό του δεν τον άφηνε να μιλήσει, απαιτώντας να δώσει το προεδρείο τον λόγο σε εκείνον. Παρά την προσπάθεια του Κωνσταντινόπουλου να του εξηγήσει ότι ήδη βρισκόταν στο βήμα ο ομιλητής και ότι αμέσως μετά θα μπορούσε να τοποθετηθεί, ο Τσακαλώτος συνέχισε, κουνώντας το χέρι, να επιπλήττει τον προεδρεύοντα, ενώ κάποια στιγμή του είπε:

'Να μην έχετε αυτό το ύφος και την ειρωνεία. Αυτό το υφάκι αλλού!' 

Και ο Κωνσταντινόπουλος του απάντησε: 'Σας καταλαβαίνω. Δεν μπορεί, αν δεν σας αρέσει κάτι, να επιτίθεστε στο προεδρείο. Ούτε εμένα μου αρέσει το ύφος σας, αλλά δεν το κάνω θέμα'».