Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτο, κατά την συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην ομιλία του ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για την μείωση του ΕΝΦΙΑ εκτόξευσε πυρά για ακόμη μια φορά κατά του Γιάννη Στουρνάρα για τις προβλέψεις που έκανε πριν τις εκλογές όσον αφορά την επίτευξη του πλεονάσματος 3.5%

Μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο τέως υπουργός Οικονομικών, ξεφεύγοντας κατά το σύνηθες, παρομοίασε τον Χρήστο Σταϊκούρα με τον κακό βεζίρη Ιζνογκούντ και τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τις μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ και τις βελτιώσεις στις 120 δόσεις, με τα γενέθλια της βασίλισας της Αγγλίας. 

Ειδικότερα, δήλωσε : «Ενώ πριν από τις ευρωεκλογές και πριν τις εθνικές εκλογές ο κ. Στουρνάρας έβγαινε κάθε μέρα σχεδόν και μας έλεγε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δαπανά λεφτά που δεν υπάρχουν και θα έχουμε πρόβλημα τώρα δεν τον έχω ακούσει ούτε μία φορά να τοποθετηθεί για την κυβέρνηση. Βέβαια θα μου πείτε ότι τράπεζα της Ελλάδας είναι μια ανεξάρτητη αρχή. Τέτοια ανεξαρτησία έχουμε να δούμε από τότε που ο μεγάλος βεζίρης Ιζνογκούντ ήθελε να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη».

Και συνέχισε: «Μην υπερβάλλουμε ότι αυτή είναι η μεγάλη αλλαγή που θα επηρεάσει και θα ανακουφίσει και θα φέρει την ανάπτυξη. Φέρνετε 0,1 του ΑΕΠ τόνωση της ζήτησης καλοδεχούμενη, καλοδεχούμενη αλλά μην το παρουσιάζεται ότι αλλάζουν τα δεδομένα και ότι έφερε η κυβέρνηση κάτι για το οποίο ο ελληνικός λαός πρέπει να βγει στους δρόμους και να γιορτάζει όπως γιορτάζουν οι Βρετανοί τα γενέθλια της βασίλισσας».