Ήταν η πρώτη φορά που ο επιχειρηματίας Σπύρος Λάτσης περνούσε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου και συναντήθηκε με πρωθυπουργό.

Ο Βηματοδότης θυμάται και το 2017, όταν πήγαν στο Μαξίμου εκπρόσωποι του κ. Λάτση (όχι όμως ο ίδιος) και συναντήθηκαν με τον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα των ΕΛΠΕ.

«Αυτή τη φορά όμως ο κ. Λάτσης κλήθηκε σε σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με θέμα την επένδυση στο Ελληνικό. Η συνάντηση κράτησε μιάμιση ώρα και πραγματοποιήθηκε, όπως μου έλεγαν κυβερνητικές πηγές, σε εξαιρετικό κλίμα. Κυριάκος Μητσοτάκης και Σπύρος Λάτσης συμφώνησαν στην ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να ξεκινήσει η υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό.

Συμφώνησαν συγκεκριμένα να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για αυτή τη σημαντική επένδυση, τηρώντας τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί για να αρθούν το ταχύτερο δυνατόν όλα τα εμπόδια που καθυστέρησαν την έναρξη του τόσο επωφελούς για τη χώρα έργου. Να σημειώσω εδώ ότι ο αρμόδιος για τις επενδύσεις υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως έως το τέλος του χρόνου θα μπουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό.»