Υπήρξαν αρκετά στιγμιότυπα χθες το βράδυ στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου στα οποία δεν δόθηκε μεγάλη σημασία, παρά ταύτα είχαν την αξία τους.

- Το σημαντικότερο στιγμιότυπο καταγράφηκε στη ροτόντα με τον Διονύση Χατζηδάκη, τον Αλέξανδρο Παπαδόγγονα και τους άλλους βετεράνους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού οι οποίοι συμμετείχαν στο ιστορικό κίνημα του 1973 συμβάλλοντας στην ανατροπή του καθεστώτος. Ο πρωθυπουργός πήγε στο τραπέζι τους, συνομίλησε και φωτογραφήθηκε μαζί τους ενώ αστειεύτηκε με τον βουλευτή του, μαχητή της ζωής Δ. Χατζηδάκη, διαχρονικό συνοδοιπόρο της οικογένειας Μητσοτάκη.

- Λίγο πιο πέρα ο αειθαλής διευθυντής τύπου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, έτεινε το χέρι του στον Αλ. Τσίπρα ο οποίος εκείνη την ώρα περνούσε από μπροστά του. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίθηκε εγκάρδια (σς αν και δεν το επεδίωξε αρχικώς).

- Σε άλλο πηγαδάκι δύο νέες βουλευτίνες της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι κ. Δώρα Αυγέρη και Καλλιόπη Βέττα συμμετείχαν διακριτικά στην εκδήλωση. Ατυχώς πως, οι περιπτώσεις τους δεν προβλήθηκαν όσο έπρεπε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, παρά ταύτα αμφότερες εξελέγησαν στη Μακεδονία. Η μεν κ. Αυγέρη είναι από τις σταθερές και έμπειρες δημοσιογραφικές φωνές της Θεσσαλονίκης, η δε κ. Βέττα έχει διαγράψει σοβαρή πορεία στον καλλιτεχνικό χώρο και ως τραγουδίστρια του Μίκη Θεοδωράκη.

- Με χαμόγελο στα χείλη ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός δέχτηκε τον χαιρετισμό του Αλ. Τσίπρα λέγοντας του αμέσως: «Μας έλιωσες 5 χρόνια τώρα» εννοώντας ότι επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η γραφειοκρατία και η αναβλητικότητα της κεντρικής διοίκησης ήταν άνευ προηγουμένου. Ο πρώην πρωθυπουργός χαμογέλασε αμήχανα και απάντησε απευθυνόμενος στους αυτήκοους: « Είναι ο μοναδικός που μου έφερε πεσκέσι ένα τενεκέ τυρί»! Όντως. Ο Αγοραστός είχε στείλει συμβολικά τον τενεκέ στο Μαξίμου, επειδή δεν του «περνούσαν» κανένα αίτημα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος της οποίας προεδρεύει.