Μια διαφορετική αντίληψη του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής σηματοδοτεί η τοποθέτηση του στενού του συνεργάτη, Γιώργου Μυλωνάκη, στη θέση του γενικού γραμματέα της Βουλής. Ο πρωθυπουργός επέλεξε να στελεχώσει το κρίσιμο αυτό πόστο με ένα τεχνοκράτη, με μεγάλη εμπειρία στη δημόσια διοίκηση, στον οποίο κατά καιρούς έχει αναθέσει δύσκολες «αποστολές» που τις έχει φέρει εις πέρας με επιτυχία. Αυτό θέλει να κάνει και στη Βουλή: Να εξορθολογίσει και να εκσυγχρονίσει την οργάνωση και τη λειτουργία της, φέρνοντάς τη πιο κοντά στα πρότυπα των σύγχρονων κοινοβουλίων των δυτικών κρατών.

Ο Γιώργος Μυλωνάκης έχει σπουδάσει διεθνείς και ευρωπαϊκές σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ έχει μεταπτυχιακό στη Διεθνή Πολιτική και Ασφάλεια. Το 2003, διορίστηκε μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ στην Περιφέρεια Αττικής και το 2006 αποσπάστηκε στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης του υπουργείου Οικονομικών. Το 2008 μετά από δημόσια πρόσκληση μετατάχθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού όπου και υπηρέτησε ως Διευθυντής του Γραφείου Προέδρου και εκπρόσωπος τύπου της Ανεξάρτητης Αρχής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που είχε μάθει για τις ικανότητές του, τον έφερε στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ως ειδικό σύμβουλό του. Στη Βασιλίσσης Σοφίας ο κ. Μυλωνάκης ασχολήθηκε κυρίως με θέματα διαφάνειας, λογοδοσίας και ενίσχυσης της πειθαρχικής ευθύνης των στελεχών της δημόσιας διοίκησης.

Από τον Ιανουάριο του 2016 είναι ένας από τους στενότερους και πλέον έμπιστους συνεργάτες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και πλέον, από αυτή την εβδομάδα, καλείται να τρέξει πιο γρήγορα και αποτελεσματικά το «project» της διοίκησης ενός σύνθετου οργανισμού όπως είναι το ελληνικό κοινοβούλιο. Στο έργο αυτό ο Γιώργος Μυλωνάκης θα επικουρείται από το νέο ειδικό γραμματέα Βασίλη Μπαγιώκο, στέλεχος μέχρι σήμερα της νομικής υπηρεσίας του Κοινοβουλίου - Διπλωματούχος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το ΕΜΠ.