Όσοι γνωρίζουν τον νέο πρόεδρο της Βουλής επιβεβαιώνουν ότι ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματά του είναι το φλεγματικό του χιούμορ.

Το Protagon.gr θυμήθηκε δύο περιπτώσεις που ο Κώστας Τασούλας έδωσε -αν μη τι άλλο- εύστοχες για την περίσταση απαντήσεις:

Στη διαδικασία για την εκλογή Γενικού Γραμματέα της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, κατά την οποία έλαβε 82 ψήφους, με πέντε λευκά και δυο άκυρα, ο ίδιος αποφόρτισε την ατμόσφαιρα αυτοσαρκαζόμενος, εν μέσω χειροκροτημάτων: «Όπως μου έχει πει ο μικροβιολόγος βουλευτής Τσιάρας, κάθε υγιής οργανισμός έχει και τα λευκά του».

Τα κοινοβουλευτικά πρακτικά του 2018 κρύβουν πάντως το πλέον θανατηφόρο σχόλιο του κ. Τασούλα: Κατά τη διάρκεια ομιλίας του τότε αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, όταν ο τελευταίος θέλησε να κάνει σχόλιο για κυβερνήσεις του παρελθόντος, οι οποίες μετέρχονταν αντιδημοκρατικών μεθόδων. Το πρόβλημα ήταν ότι επεχείρησε να οικειοποιηθεί ρήση ενός διασήμου πολιτικού ανδρός.

ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Θυμάμαι ότι ο πατέρας μου, που ήταν αξιωματικός της Αστυνομίας, μου έλεγε ότι στα δημοκρατικά πολιτεύματα ο μόνος που χτυπά την πόρτα σου τα ξημερώματα είναι ο γαλατάς».
ΤΑΣΟΥΛΑΣ: «Ο Τσόρτσιλ ήταν ο πατέρας σας;»