Η  Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη είχε τραβήξει τα βλέμματα με την παρουσία της στο πλευρό του πρωθυπουργού κατά την ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο, αλλά και την επόμενη ημέρα στην ορκωμοσία του υπουργικού συμβουλίου, πάντα δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Ωστόσο η «πρώτη κυρία» της χώρας απουσίασε από την ορκωμοσία των νέων μελών της Βουλής, με τους παρευρισκομένους και όχι μόνο, να αναζητούν τη σύζυγο του πρωθυπουργού την ώρα της τελετής. 

Η απάντηση είναι πως η σύζυγος του πρωθυπουργού έδωσε το «παρών» στην συνέντευξη Τύπου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η οποία πραγματοποιήθηκε λίγη ώρα αργότερα, όπου μάλιστα ανακοινώθηκε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα της Λυρικής για την καλλιτεχνική περίοδο 2019-2020, καθώς ανακοινώθηκε η συνεργασία του πολιτιστικού πολιτισμού με τον οίκο μόδας Zeus + Dione. 

Συγκεκριμένα, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργος Κουμεντάκης, ανακοίνωσε τη συνεργασία με τον οίκο Zeus + Dione, που δεν θα αναφέρεται μόνο στις στολές της Παιδικής Χορωδίας της ΕΛΣ και στους ταξιθέτες, αλλά αναμένεται να επεκταθεί, όπως είπε και σε άλλους τομείς.

Ο διεθνής οίκος μόδας Zeus+Dione που φέρει ως δομικό στοιχείο της ταυτότητάς του την ελληνικότητα, από την αρχαιότητα ως σήμερα, που δημιούργησε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη με την Μιμίκα Κολοτούρα, θα αποτελέσει μέρος της «εικόνας» της Λυρικής από τη νέα σεζόν.

Σημειωτέον στην συνέντευξη Τύπου της Λυρικής το «παρών» έδωσε και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.