Και επίσημα στον Θανάση Παπαχριστόπουλο περνάει η έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στον Δυτικό Τομέα της Β' Αθηνών μετά την επανακαταμέτρηση των ψήφων που είχε ζητήσει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μπορεί το πολυήμερο «θρίλερ» να τερματίστηκε θετικά για τον κ. Παπαχριστόπουλο, ωστόσο η περιπλάνηση του βουλετυτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ στα έδρανα της Βουλής έχει δημιοργήσεις τη δικό της πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία ταινία, όχι τρόμου, αλλά σίγουρα κωμωδίας. 

Εκτός από τις επικές ατάκες του, ο κ. Παπαχριστόπουλος έχει αφήσει εποχή και με τις ατελείωτες σέλφι, «εν ώρα εργασίας» στη Βουλή, φτιάχνωντας την κόμη του και κάνοντας «duck face».

Από τις «ιστορικές» ατάκες του, σίγουρα ξεχωρίζουν οι εξείς:

1.
Τον Φεβροάριου του 2019, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, λίγο πριν καταθέσει την παραίτηση του και παραδώσει την έδρα του στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, είχε πει: «Θα παραιτηθώ εντός της ημέρας. Εγώ το λόγο μου τον κρατάω. Απλώς θα καθυστερήσω λίγο να πάω στη Βουλή γιατί χάλασε το αυτοκίνητό μου».

papaxristopoulos_1

2.Αξέχαστη θα μείνει η ατάκα γύρω από τα απειλητικά μηνύματα που δεχόταν την περίοδο που θα ψηφιζόταν η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή και την ώρα που η κυβέρνηση ζητούσε την ψήφο εμπιστοσύνης:
«Κάθε δέκα λεπτά χτυπάει τηλέφωνο. Μου λένε "είσαι προδότης, θα δικαστείς για εσχάτη προδοσία, το κεφάλι σου σε χαντάκι θα βρεθεί" και διάφορα άλλα. Δεν μπορώ να δουλέψω, έχω διαγράψει 200 μηνύματα».

3. Αλυσμόνητη ατάκα είναι και αυτή που είχε πει με φόντο την  αντίδραση των κληρικών για τη συμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου: «Μερικοί ιεράρχες βουτάνε και τάματα! Δεν το κάνουν όλοι, αλλά μερικοί το κάνουν, πηγαίνουν στα τάματα, στα μοναστήρια, σε φτωχές καλόγριες και βουτάνε».


4.
Και ποιος δεν θα ξεχάσει την ατάκα για την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό: «Έχω σήμερα, επειδή έχω ένα πρόβλημα με το πόδι μου, έκοψα τον τετρακέφαλο, και πρέπει να κάνω φυσικοθεραπεία και μπάνιο. Πήγα στη Βούλα, σας πληροφορώ ότι δεν βρήκα καμιά κηλίδα. Σας το λέω ευθέως, εγώ προσωπικά. Πήγα στη Βούλα και το κάνω για το πόδι μου, δεν έχω καμιά τρέλα».

papahristopoulos_5q

5.
Άλλαλους άφησε επίσης τους πάντες όταν μίλησε για τη σχέση του με το διάβασμα των νομοσχεδίων και συγκεκριμένα διάταξη για τις offshore: «Έχουν δίκιο οι βουλευτές σε αυτό που λένε ότι στο μέλλον θα πρέπει να μελετάμε τα νομοσχέδια. Εγώ δεν το πήρα χαμπάρι γιατί είμαι από τους βουλευτές που έκανα αγώνα για το άρθρο 106, που ξέρετε τι σήμαινε, και για το ΕΚΑΣ. Αυτό δεν το πήρα χαμπάρι».

thanasi708

6.
Τελευταίο και πιο σημαντικό ήταν το γεγονός ότι την ώρα που η Ελλάδα θρηνούσε τους νεκρούς της πυρκαγιάς στο Μάτι, ο κ. Παπαχριστόπουλος έκρινε πως το καθήκον του ως βουλευτή αυτές τις τραγικές στιγμές δεν ήταν να βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους που υποφέρουν ή έστω στις κοινοβουλευτικές επάλξεις, αλλά σ’ ένα από τα πιο in αθηναϊκά στέκια.

Συγκεκριμένα, ενώ ο κατάλογος των νεκρών αυξανόταν δραματικά, τα parapolitika.gr «συνέλαβαν» τον πρώην βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ να πίνει μπίρες στο κυριλάτο Balhtazar.

papa