Μετά την παράδοση του Μεγάρου Μαξίμου και την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα (με ένα βιαστικό αντίο στην είσοδο… δεν είναι εύκολο να χάνεις την καρέκλα που τόσο αγάπησες), από τις πρώτες διευθετήσεις που έγιναν, όπως αναφέρει και ο ΒΗΜΑτοδότης, ήταν η αλλαγή «φρουράς» στους κυβερνητικούς λογαριασμούς στα… social media.
Συγκεκριμένα, οι επιτελείς του Αλέξη Τσίπρα παρέδωσαν στους αντίστοιχους του Κυριάκου Μητσοτάκη τους κωδικούς για τον λογαριασμό του έλληνα πρωθυπουργού στο Twitter και στο YouTube. Επίσης, δόθηκαν και οι κωδικοί για τους λογαριασμούς της ελληνικής κυβέρνησης σε Twitter, Facebook, όπως και η πρόσβαση στο primeminister.gr.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε το πρώτο του tweet ως πρωθυπουργός.

Για την ιστορία σε χώρες όπου υπάρχουν πυρηνικά (ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Κίνα Ρωσία κ.τ.λ.), στην αλλαγή φρουράς στην προεδρία της χώρας παραδίδονται και οι κωδικοί των πυρηνικών. Εδώ παραδόθηκαν μόνον οι κωδικοί του… Facebook.
Αναμφισβήτητα, οι λογαριασμοί αυτοί θα λείψουν στον κ. Τσίπρα αφού ήταν ιδιαίτερα ενεργός στα social media και αυτός αλλά και πολλοί πρώην υπουργοί.