Κάποια κορυφαία στελέχη του Πάνου Καμμένου και του κόμματος των ΑΝΕΛ, βρέθηκαν στα ψηφοδέλτια του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, με κάποιους από αυτούς να ήταν μάλιστα και σε υπουργικές θέσεις. Μετά την αποχώρηση του πρώην υπουργού Άμυνας, από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα τον περασμένο Ιανουάριο, βρήκαν πολιτική στέγη στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Μεταξύ αυτών συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος στον Δυτικό Τομέα, ο οποίος δίνει μάχη ψήφο ψήφο, με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή για την θέση στην επόμενη βουλή.

Αντίστοιχα ο Κώστας Ζουράρης ο οποίος προέρχεται από τους ΑΝΕΛ, ήταν υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης και εκλέχτηκε βουλευτής.
Επίσης, ο Βασίλης Κόκκαλης ο οποίος ήταν υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και προερχόμενος από το πρώην κόμμα του Πάνου Καμμένου, εκλέχτηκε βουλευτής Λάρισας.

Από την άλλη πλευρά, ο Τέρενς – Σπένσερ Κουΐκ, ο οποίος ήταν από τα κορυφαία στελέχη των ΑΝΕΛ και υφυπουργός εξωτερικών, δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής στον Βόρειο Τομέα με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. Την ίδια τύχη είχε και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη η οποία συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Μαγνησία.