Από το Σύνταγμα και την Ομόνοια στο Πεδίον του Αρεως και τώρα πια στο Θησείο. Η κατασίγαση των παθών της μνημονιακής περιόδου προκύπτει και από τις επιλογές των περισσότερων αρχηγών των κομμάτων (πλην του ΚΚΕ) να περιορίσουν τις κεντρικές προεκλογικές τους συγκεντρώσεις στους πεζοδρόμους της ιστορικής γειτονιάς των Αθηνών.

Όπως σχολιάζει ο Βηματοδότης, πρώτος πήγε εκεί πριν από δύο εβδομάδες ο Αλ. Τσίπρας (βλ. φωτογραφία), ο οποίος υπέστη μεγάλο στραπάτσο καθώς οι διοργανωτές επέλεξαν να στήσουν την εξέδρα στον αχανή και αδιάφορο τουριστικά πεζόδρομο της Ερμού από το ύψος της πλατείας Ασωμάτων και προς τα κάτω, με αποτέλεσμα ο ελάχιστος κόσμος που συγκεντρώθηκε να φαίνεται ακόμα λιγότερος.

Ετσι λοιπόν απόψε οι «μαέστροι» της Χαριλάου Τρικούπη, για την ομιλία της Φώφης Γεννηματά, έχουν επιλέξει να χρησιμοποιήσουν τον χώρο μπροστά από την είσοδο του Ηλεκτρικού στο Θησείο και προς τον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου στον οποίο ένθεν κακείθεν υπάρχουν μικρά πευκόφυτα αλσύλλια.

Στο ίδιο περίπου σημείο και προς τα πάνω, επί της Αποστόλου Παύλου προς την είσοδο για τον Αγ. Δημήτριο τον Λουμπαρδιάρη, θα τοποθετηθούν τα μηχανήματα για τη συγκέντρωση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη την Πέμπτη.

Δεν πρέπει να παρακάμπτεται ότι κατά τις βραδινές ώρες ανεβοκατεβαίνουν την Απ. Παύλου και τη Διον. Αρεοπαγίτου χιλιάδες τουρίστες και θαμώνες των πολλών καφε – εστιατορίων της περιοχής.