Τον τρόπο ή καλύτερα το τέχνασμα των υπεύθυνων της συγκέντρωσης του Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη, αποκάλυψε ο Γιώργος Παπαχρήστος από την στήλη του «Στίγμα» στην εφημερίδα «Τα Νέα».
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι μετά τα πλάνα που είδε από την τηλεόραση προβληματίστηκε με τον κόσμο που παρακολουθούσε τον Τσίπρα και είπε να κάνει μια μικρή δημοσιογραφική έρευνα.
Αναλυτικά γράφει:
«Είδα από τηλεοράσεως πλάνα από τη συγκέντρωση που πραγματοποίησε ο Αλέξης ο άχαστος στο Ηράκλειο Κρήτης. Ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα. Εξ ου και το έριξα στο ρεπορτάζ. Τηλεφώνησα σε κάτι δικούς μου στη βολή φίλους από τα παλιά με γνώση και των χωρών και των συγκεντρώσεων και τη μου είπαν ο κόσμος που είχε ήταν Σαφώς λιγότερος από τη συγκέντρωση που πραγματοποίησε προεκλογικά παραμονές των ευρωεκλογών αλλά φαινόταν περισσότερος παρατήρησα Ναι μου είπε αλλά Πρόσεξε τι έκαναν αυτή τη φορά οι διοργανωτές - οι κινητοποιήσεις ΣΥΡΙΖΑ για να αποκλείσουν την περίπτωση ο κόσμος να κόβει βόλτες. Την ώρα της ομιλίας του Τσίπρα έβαλαν κάγκελα γύρω-γύρω περιόρισαν τον χώρο της συγκέντρωσης και παράλληλα περιόρισαν μέσα σε αυτόν και τον κόσμο για αυτό και φαινόταν πόλεις ενώ δεν ήταν από ηρακλειώτες φίλους πληροφορήθηκα επίσης ότι στο Ηράκλειο ο πρωθυπουργός μας (εντάξει εντάξει για μερικές μέρες ακόμη) πήγε με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος αυτό δε που τάχα μου δεν χρησιμοποιεί όταν αφορά μετακινήσεις για κομματικές του υποχρεώσεις το χρησιμοποιεί αλλά είναι και αυτό ένα ακόμα θέμα τι να κάνουμε εθισμένος