Θολό παρέμεινε το τοπίο αναφορικά με την περίπτωση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου τον οποίον ο Αντώνης Σαμαράς σε αποκλειστική συνέντευξή του στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ονομάτιζε ως Ρασπούτιν. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έντεχνα και παρά τις επίμονες ερωτήσεις της δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ, Σίας Κοσιώνη, απέφυγε να απαντήσει στα ερωτήματά της. 

Μάλιστα, σε ό,τι αφορά την υπόθεση Novartis, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μεγάλο πάρτι στον χώρο της υγείας συμπληρώνοντας πως «στο σκάνδαλο της Novartis υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη» και για να τονίσει ότι, όπως και στην υπόθεση του κ. Τσοχατζόπουλου, άργησε η δικαιοσύνη να βγάλει πορίσματα.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για σκάνδαλο και προσπάθησε να... προεξοφλήσει ποινικές διώξεις. «Η χώρα εκείνη την περίοδο είχε φαρμακευτική δαπάνη 4 εκατ. ευρώ μεγαλύτερη σε σχέση με αντίστοιχα μεγάλες χώρες» είπε κάνοντας εκ νέου λόγο για σκάνδαλο. «Εκείνη την περίοδο είχε εσωτερική πληροφόρηση και είχε τη δυνατότητα να μην χάσει 20% με το κούρεμα του PSI», ανέφερε ο πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για σημαντικές ενδείξεις. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι επιτέθηκε στους πολιτικούς του αντιπάλους, ο πρωθυπουργός δεν δέχτηκε ότι «έβγαλε στα μανταλάκια» ο ίδιος τους πολιτικούς. Δήλωσε δε, άγνοια για όλα τα σχόλια περί πιέσεων που έχουν γίνει από τον κ. Αγγελή δηλώνοντας πως «δεν είμαι εγώ αρμόδιος να μιλήσω για παραλείψεις στον χώρο της Δικαιοσύνης».

Διαβάστε παρακάτω το συγκεκριμένο απόσπασμα από τη συνέντευξη του Α. Σαμαρά στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»:

- Κύριε πρόεδρε, όλοι µιλούν, και ο κ. Αγγελής, για τον «Ρασπούτιν». Μάλιστα ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας δήλωσε πως δεν τον γνωρίζει. Εσείς ξέρετε ποιος είναι ο «Ρασπούτιν»;

- Ο λεγόµενος «Ρασπούτιν» είναι ο αναπληρωτής υπουργός ∆ικαιοσύνης, κ. ∆ηµήτρης Παπαγγελόπουλος. Εγώ τον µήνυσα εξαρχής, τον κατονόµασα. Εξάλλου πρώτη τον είχε περιγράψει η πρώην εισαγγελέας ∆ιαφθοράς, κ. Ράικου, η οποία εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. Ο κ. Αγγελής είναι ο δεύτερος δικαστικός λειτουργός που παραιτούµενος κατονοµάζει και αυτός τον «Ρασπούτιν». ∆εν τον ξέρει ο κ. Τσίπρας; Αστειεύεστε; Στο Υπουργικό του Συµβούλιο είναι! Ο κ. Τσίπρας µε τον κ. Παπαγγελόπουλο συζητούσαν και συζητούν στο Μέγαρο Μαξίµου. Μαζί τα σχεδίασαν, µαζί τα εκτέλεσαν. Ας µην κρύβονται λοιπόν!