Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στον Κώστα Καραμανλή σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει τους απογοητευμένους οπαδούς του, όμως ο πρώην πρωθυπουργός απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι διαθέτει διαφορετικό πολιτικό πολιτισμό.

Μακριά από τον εμπρηστικό και διχαστικό λόγο του Τσίπρα, ο κ. Καραμανλής στη διάρκεια της περιοδείας του στην Καλαμαριά, σταμάτησε στο περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο κ. Καραμανλής απευθύνθηκε, αστειευόμενος, στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τους ρώτησε: «Επισκέψεις δέχεστε;».

Χαριτολογώντας και εκείνοι απάντησαν: «Ανάλογα τις επισκέψεις» και αντάλλαξαν χειραψίες. 


Κατά τα άλλα, στη διάρκεια της περιοδείας του, ο πρώην πρωθυπουργός έγινε δέκτης επιφωνημάτων, αγάπης και χειροκροτημάτων από τον κόσμο,

Οπως μεταδίδει το voria.gr, είκοσι λεπτά χρειάστηκε ο κ. Καραμανλής για να διασχίσει τον πεζόδρομο από την Πασσαλίδη μέχρι τη Μεταμορφώσεως και όταν τελικά προσπάθησε να πιει έναν καφέ δεν τα κατάφερε από τον πολύ κόσμο και τα αλλεπάλληλα αιτήματα για selfies.

Τον κ. Καραμανλή υποδέχτηκαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ανατολικού Τομέα Θοδωρής Μητράκας και υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ.

Ενθουσιασμός επικράτησε και στη στάση του στο εκλογικό περίπτερο της ΝΔ στον πεζόδρομο, όπου είχαν στηθεί και καρέκλες, όμως ο κ. Καραμανλής σταμάτησε, συνομίλησε και χαιρέτισε τον κόσμο χωρίς να καθίσει.