Ενώ νωρίτερα οι διαρροές ήθελα την Πρωτοβουλία των 58 να ρίχνει "πορτα" στο ΠΑΣΟΚ πριν από λίγο η Χαριλάου Τρικούπη εξέδωσε ανακοίνωση για την πραγματοποίηση Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Παράταξης με τη συμμετοχή -όπως αναφέρεται- και της Πρωτοβουλίας των 58.

Διαβάστε την ανακοίνωση

Κατα την σημερινή συνάντηση των κομμάτων, των κινήσεων και συλλογικοτήτων ( ΠΑΣΟΚ, Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα, Δυναμική Ελλάδα, πρωτοβουλία των 58, Νέοι Μεταρρυθμιστές,Πρωτοβουλία Β, Πολιτεία 2012, Μπροστά) που  συμμετέχουν στην προσπάθεια για την ανασυγκρότηση και ανασύσταση των δυνάμεων του Κέντρου,του δημοκρατικού Σοσιαλισμού και της Κεντροαριστεράς της ευθύνης , αποφασίστηκε να προχωρήσουμε δυναμικά στην πραγματοποίηση της Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Παράταξης.
Η Συνδιάσκεψη θα γίνει στις 8-9 Μαρτίου στην Αθήνα με την παρουσία και τη συμμετοχή του υποψήφιου Προέδρου  του ΕΣΚ, για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του Κ Μαρτιν Σουλτς.
Κατα την διάρκεια της συζήτησης υπήρξε συμφωνία για το πρόγραμμα της Συνδιασκεψης που περιλαμβάνει:
- Την πολιτική διακήρυξη για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς
- τη συστράτευση και ενότητα όλων των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, ενόψει της μεγάλης μάχης των Ευρωεκλογών. Για μια Ευρώπη της ανάπτυξης, των μεταρρυθμίσεων, της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Όπως και της μάχης των Αυτοδιοικητικών εκλογών για την ανεξαρτησία και την ισχυροποίηση των Δήμων και των Περιφερειών της Πατρίδας μας.
Προς την κατεύθυνση αυτή αποφασίστηκε η δημιουργία οργανωτικής επιτροπής και επιτροπής θέσεων για την άρτια οργάνωση της Συνδιάσκεψης.
Στις εργασίες της Συνδιάσκεψης θα συμμετέχουν μέλη των κομμάτων, μέλη των κινήσεων, οι επιτροπές πρωτοβουλίας των 58 από όλη την Ελλάδα, όπως και προσωπικότητες απο την κοινωνία των πολιτών.