Αποτυχημένο, χειρότερο κι από ‘κείνο στην πλατεία Συντάγματος παραμονές των Ευρωεκλογών, ήταν το χθεσινοβραδινό κάλεσμα Τσίπρα στο Θησείο. Οι εμπνευστές επέλεξαν να στήσουν την εξέδρα στον μακρύ παραλληλόγραμμο πεζόδρομο της Ερμού, στο ύψος της Ευβούλου κάτω από την Ασωμάτων, ώστε με τη βοήθεια του φωτισμού, του σκοταδιού και των διάφορων τεχνικών μέσων, να φαίνεται πολύς ο κόσμος (σς όπως έκανε παλαιότερα ο Καμμένος με τους ΑΝΕΛ στην Διον. Αρεοπαγίτου) . Έλα όμως που η ώρα είχε πάει 9 και το πάλαι ποτέ αυθόρμητο πλήθος που γκρέμιζε τα τείχη του Μνημονίου το καλοκαίρι του 2015, δεν έλεγε να εμφανιστεί.

Φιγούρες

Αντιθέτως την εμφάνιση του από νωρίς είχε κάνει ο συμπαθής ηλικιωμένος και πρώην «οργισμένο νιάτο» με το φορεμένο πλακάτ που έγραφε: «Αλίμονο στις ζωές μας με δεξιά εξουσία και Μητσοτάκη πρωθυπουργό».



Η κατασκευή, όπως φαίνεται στις φωτό, είναι αξιομνημόνευτη καθώς το σύνθημα γράφτηκε στην πάνινη «πλάτη» μιας ξαπλώστρας την οποία «συνέδεσε» με ένα τραπεζάκι παραλίας για να τη στερεώσει σωστά στη ράχη του!



Ανάμεσα στους λίγους, κι ένας 45αρης επαίτης, παλιά φιγούρα της Ομόνοιας. Τον είχαν φέρει για να φωνάζει: «ο Τσίπρας μου έδωσε και μένα επίδομα» αλλά κουράστηκε από την ορθοστασία και αφού κάθισε στη μέση του σχεδόν άδειου πεζόδρομου, έβγαλε ποτηράκι για να μαζέψει κανά ευρώ!

Ο dj, η ντραμ και το κοριτσάκι

Η εξέδρα είχε μεγάλο ενδιαφέρον. Από τις 7 ο dj είχε ανέβει πάνω κι έπαιζε λάτιν, σάμπες, ροκ και επαναστατικά κουβανέζικα, ενώ στην άλλη άκρη είχε τοποθετηθεί μια επαγγελματική ντραμ. «Ο Τσίπρας θα κάνει support στη μπάντα που θα ακολουθήσει» σχολίασε καυστικά ένας θυμωμένος οπαδός που έβλεπε την ώρα να περνά αλλά δεν έβλεπε τον πρωθυπουργό. Κάποια στιγμή, γύρω στις 8.40, ανέβασαν πάνω ένα κοριτσάκι 9-10 ετών, για να υποδεθχεί τον ομιλητή. Στην αρχή χαμογελούσε και χαιρετούσε, λίγο αργότερα χόρευε, μετά βαρέθηκε (σς φωτό) και στο τέλος κατέβηκε και κούρνιαξε αποκαμωμένο στην αγκαλιά της μαμάς του.

64606562_2358066774522780_4544067633867128832_n


Στις 9.40, έφτασε επιτέλους ο αρχηγός κατεβαίνοντας την Ερμού ανάμεσα στον κόσμο. Εκείνη την ώρα έκαναν εμφάνιση η σύντροφος του Μπέτυ, η Κατ. Παπακώστα και μερικοί ακόμη που φωτογραφήθηκαν και αποχώρησαν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Σύγχυση

Κι εκεί απάνω στη μεγάλη ένταση ή στη… μεγάλη σύγχυση επειδή από κάτω είχαν μείνει ελάχιστοι από τους - ούτως ή άλλως – λίγους, μπαίνει ως εξής: «Καλώς τους… Καλώς ανταμώσαμε σ΄ αυτό το νέο ξεκίνημα, σ΄ αυτόν τον νέο αγώνα…». Παγωμάρα!!! Στο μυαλό των περισσότεροι ήλθαν οι «Νεκροί» του Μίκη: « Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες, οδηγοί της ελπίδας οι πρώτοι νεκροί…» κτλ. Το εμβληματικό τραγούδι του ΚΚΕ... «Ρε μπας και…;» αναρωτήθηκαν. Κρύος ιδρώτας διέτρεξε τα πρόσωπα τους αλλά μετά κατάλαβαν ότι ο «Αλέξης της Αριστεράς» δεν ήταν και στα καλύτερα του. Από τη μια οι 10 μονάδες των Ευρωεκλογών και η συντριπτική ήττα στην αυτοδιοίκηση, από την άλλη η ζέστη και η αδιαφορία αλλά και κάποια παραπανίσια κιλά, είναι φυσικό να τον έχουν εξαντλήσει.